În ce să investești în 2024? Topul domeniilor care vor domina piața financiară

„În ce să investesc în 2024?” Este o întrebare care își găsește ecou în gândurile multor investitori la început de drum. Într-o lume în care inovația și volatilitatea definesc piețele, să identifici oportunitățile corecte poate fi o reală provocare. 

Cu toate acestea, anul 2024 vine cu o serie de oportunități interesante pe care le-am descompus pentru tine mai jos.

Investiții de luat în considerare în 2024

Cel mai bun tip de investiție va depinde de de mai mulți factori, inclusiv situația dvs. financiară, obiectivele de investiții și toleranța la risc. Cu toate acestea, există câteva investiții care sunt întotdeauna o idee bună, indiferent de circumstanțe.

1. Conturi de economii cu randament ridicat

Deși conturile de economii nu sunt o investiție propriu-zisa, acestea oferă un risc relativ scăzut și te pot ajuta să-ți protejezi banii de inflație. 

Ținând cont că inflația din România a rămas la un nivel relativ înalt în comparație cu alte țări europene, această opțiune devine și mai atractivă și se menține în topul recomandărilor.

2. Titluri de stat

Acestea sunt considerate o investiție sigură, dar aduc randamente mai mici decât acțiunile sau alte tipuri de investiții. Cele mai populare titluri de stat din România sunt Tezaur și Fidelis - acestea sunt emise de Ministerul Finanțelor Publice și sunt garantate de stat, ceea ce înseamnă că investitorii sunt protejați.

3. Fonduri mutuale și fonduri tranzacționate la bursă (ETF-uri)

Acestea sunt ideale pentru diversificarea portofoliului și nu necesită foarte multe cunoștințe sau efort. 

ETF-urile oferă o combinație atractivă de diversificare, lichiditate și costuri reduse, făcându-le o opțiune solidă pentru multe tipuri de investitori, indiferent de nivelul lor de experiență sau de capitalul disponibil.

Pentru mai multe informații despre ETF-uri, nu ezita să citești articolele de mai jos:

Ce sunt ETF-urile? Tot ce trebuie să știi ca începător

Top 5 ETF-uri crypto pentru a-ți diversifica portofoliul

5 ETF-uri din domeniul militar și al apărării

‍Cele mai bune 5 ETF-uri cu dividende pentru 2023

Cele mai populare ETF-uri în care poți investi pe eToro

4. Acțiuni cu dividende

Acțiunile cu dividende reprezintă o modalitate clasică și atractivă de investiție, oferind investitorilor nu doar potențialul creșterii prețului acțiunii, dar și fluxuri regulate de venit prin dividende. 

Multe platforme de tranzacționare oferă opțiunea de reinvestire automată a dividendelor, ceea ce permite cumpărarea de acțiuni suplimentare fără costuri de tranzacție.

5. Imobiliare

Sectorul imobiliar reprezintă întotdeauna o atracție pentru investitori, având în vedere valoarea pe termen lung pe care proprietățile o pot oferi.De exemplu, proprietățile rezidențiale pot genera venituri regulate din închirieri, în timp ce terenurile pot aprecia în valoare în așteptarea dezvoltărilor urbane.

Investițiile în imobiliare necesită în schimb un capital ridicat și nu vin fără riscuri. Valorile proprietăților pot fluctua, iar veniturile din închirieri nu sunt garantate.

6. Investiții alternative

Investițiile alternative includ o paletă largă de opțiuni, de la criptomonede până la artă și private equity. Deși vin cu un nivel crescut de risc, aceste investiții pot oferi randamente semnificativ mai mari în comparație cu activele tradiționale, în special dacă sunt gestionate corect.

Este bine de reținut că ă acest gen de investiții, datorită complexității și potențialelor riscuri asociate, ar trebui să fie privite ca o etapă finală de diversificare a portofoliul, după ce ai o bază solidă cu active mai tradiționale și predictibile.

Cu aceste tipuri de investiții în minte, să ne îndreptăm atenția către sectoarele care promit oportunități interesante pentru anul 2024.

Sectoare și industrii recomandate pentru investiții în 2024

Deși viitorul rămâne mereu un teritoriu neexplorat și imprevizibil, analizând peisajul macroeconomic actual putem deduce cu o anumită măsură de încredere care sectoare ar putea domina și atrage atenția în 2024.

Tehnologie

Sectorul tehnologic este într-o continuă evoluție, oferind mereu noi oportunități de creștere. Unul dintre domeniile care a cunoscut o creștere rapidă în popularitate este cel al sistemelor AI (Inteligența Artificială). Cu aplicabilitate în diferite sectoare, de la sănătate la auto și divertisment, AI promite să revoluționeze modul în care trăim și lucrăm. Investițiile în companii care dezvoltă sau implementează soluții bazate pe inteligența artificială pot avea un potențial imens de creștere în următorii ani.

Sănătate

Datorită îmbătrânirii populației globale și creșterii cererii de servicii medicale, sectorul sanitar este în continuă expansiune.

Energie curată

Guvernele din întreaga lume sunt sub presiunea acordurilor internaționale și a propriilor cetățeni să reducă emisiile de carbon. Asta a dus la o încurajare a investițiilor în tehnologii de energie curată, precum energia solară, eoliană și hidroelectrică, iar trendul nu pare că se va opri prea curând. 

Infrastructura

Infrastructura este un alt domeniu propice pentru investiții, în contextul în care guvernele și companiile investesc în noi drumuri, poduri și alte proiecte.

Produse de bază

Acestea sunt bunuri și servicii de care oamenii au nevoie regulat, precum mâncarea, hainele și serviciile de sănătate. Fiind mai puțin susceptibile la recesiuni, acest sector pot fi o alegere bună pentru investiții în perioade incerte.

Într-o lume în constantă schimbare, este esențial să ne adaptăm și să facem alegeri informate. Anul 2024 ne oferă un spectru larg de oportunități de investiții, fie că vorbim de active tradiționale sau de domenii emergente. Așa cum am discutat, fiecare are avantajele și riscurile sale, iar tu ești cel care decide care se potrivește cel mai bine profilului și obiectivelor tale financiare. Totuși, așa cum evoluează lumea în jurul nostru, ce altceva crezi că ar putea fi următoarea mare oportunitate?

Deschide Cont Demo Gratuit
Deschide Cont Gratuit Aici
Deschide Cont Demo GratuitDeschide Cont Gratuit Aici

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

Vrei să tranzacționezi?
Alege unul dintre brokerii recomandați mai jos și tranzacționează acțiuni, ETF-uri, criptomonede și alte active fără comision.
 • 2200+ CFD-uri
 • Aplicație de mobil
 • Suport limba română
 • Planuri de investiții
 • Alerte de preț
 • $0
  Depozit minim
  logo visa
logo mastercard
logo skrilllogo paypal
  Top Broker
  Deschide Cont
 • 4593 acțiuni
 • Aplicație de mobil
 • Suport 24/7
 • Copy trading
 • $100
  Depozit minim
  logo visa
logo mastercard
logo skrilllogo paypal
  Top Broker
  Deschide Cont
 • CySEC (#250/14)
 • Cont Demo gratuit
 • CFD-uri pe Acțiuni și ETF-uri
 • Levier: 30:1 Conturi retail
 • $100
  Depozit minim
  logo visa
logo mastercard
logo skrilllogo paypal
  Top Broker
  Deschide Cont

  Disclaimer: CFD-urile sunt instrumente complexe și prezintă un risc ridicat de a pierde bani rapid din cauza efectului de levier. Între 74-89% din conturile investitorilor de retail pierd bani atunci când tranzacționează CFD-uri. Trebuie să luați în considerare dacă sunteți în măsură să suportați riscul de a vă pierde investiția.

  Acest site conține linkuri către diverși brokeri. Dacă faceți o achiziție prin intermediul unuia dintre aceste linkuri, Investmag poate primi o compensație.

  Vrei să cumperi acțiuni?
  Alege unul dintre brokerii recomandați mai jos și cumpără acțiuni, ETF-uri, criptomonede și alte active fără comision sau alte taxe.
  $100
  Depozit minim
  Deschide cont
  $0
  Depozit minim
  Deschide cont
  $100
  Depozit minim
  Deschide cont