Cele mai bune ETF-uri în care să investești pentru venituri pasive

Investițiile în ETF-uri (fonduri tranzacționate la bursă) au devenit în ultimii ani una dintre cele mai populare modalități de a genera venituri pasive în rândul românilor. Acest interes crescând pentru ETF-uri este o evoluție pozitivă, mai ales având în vedere preferințele tradiționale ale românilor pentru investiții imobiliare. 

ETF-urile oferă o diversificare mai mare, costuri mai mici și o accesibilitate sporită, făcându-le o alegere atractivă pentru cei care doresc să-și diversifice portofoliul și să obțină venituri constante. În acest articol, vom explora cele mai bune ETF-uri pentru venituri pasive

ETF-uri populare pentru venituri pasive

1. Vanguard High Dividend Yield ETF (VYM)

Acest ETF urmărește un indice de acțiuni cu dividende mari din SUA. Cu un randament actual al dividendelor de aproximativ 3.4%, VYM este o alegere populară pentru investitorii care doresc un flux constant de venituri din dividende. ETF-ul oferă expunere la companii solide, cum ar fi Johnson & Johnson, JPMorgan Chase sau Procter & Gamble.

2. SPDR S&P Dividend Aristocrats ETF (NOBL)

NOBL urmărește un indice al companiilor din S&P 500 care și-au crescut dividendele timp de cel puțin 25 de ani consecutiv. Acest ETF oferă un randament al dividendelor de aproximativ 2.2%, și este o opțiune excelentă pentru investitorii care caută stabilitate și o creștere constantă a dividendelor. Printre companiile incluse se numără Coca-Cola, McDonald's și ExxonMobil.

3. JPMorgan Equity Premium Income ETF (JEPI)

JEPI utilizează o combinație de dețineri de acțiuni și opțiuni acoperite pentru a genera venituri. Cu un randament actual al dividendelor de aproximativ 10.2%, acest ETF oferă unul dintre cele mai mari randamente din listă. Totuși, este important de menționat că JEPI are un istoric mai scurt decât alte ETF-uri și randamentul său ridicat ar putea să nu fie sustenabil pe termen lung. ETF-ul oferă expunere la companii precum Alphabet, Microsoft și Apple.

Factori importanți de luat în considerare

Înainte de a ne arunca banii într-un ETF, e esențial să înțelegem cateva concepte de bază de care trebuie să ținem cont:

 1. Dividend Yield: Acesta este procentul din prețul unei acțiuni ETF care este plătit sub formă de dividende anual. ETF-urile care se concentrează pe acțiuni cu dividende mari tind să aibă randamente mai mari, dar este important să ne amintim că randamentul dividendelor nu este totul.
 2. Total Return: Aceasta este rentabilitatea totală a unui ETF, incluzând atât aprecierea prețului cât și randamentul dividendelor. Deși ETF-urile cu dividende mari pot oferi un flux constant de venituri, ele s-ar putea să nu crească în valoare la fel de mult ca ETF-urile care investesc în acțiuni de creștere.
 3. Toleranța la risc: Acțiunile cu dividende mari tind să fie mai puțin volatile decât acțiunile de creștere, dar și să crească mai lent. Luați în considerare propria toleranță la risc atunci când alegeți un ETF pentru venituri pasive.

Este important să reținem că niciun ETF nu este potrivit pentru toată lumea. Cel mai bun ETF pentru dumneavoastră va depinde de obiectivele dvs. de investiții și de toleranța la risc.

Deschide Cont Demo Gratuit
Deschide Cont Gratuit Aici
Deschide Cont Demo GratuitDeschide Cont Gratuit Aici

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

Vrei să tranzacționezi?
Alege unul dintre brokerii recomandați mai jos și tranzacționează acțiuni, ETF-uri, criptomonede și alte active fără comision.
 • 2200+ CFD-uri
 • Aplicație de mobil
 • Suport limba română
 • Planuri de investiții
 • Alerte de preț
 • $0
  Depozit minim
  logo visa
logo mastercard
logo skrilllogo paypal
  Top Broker
  Deschide Cont
 • 4593 acțiuni
 • Aplicație de mobil
 • Suport 24/7
 • Copy trading
 • $100
  Depozit minim
  logo visa
logo mastercard
logo skrilllogo paypal
  Top Broker
  Deschide Cont
 • CySEC (#250/14)
 • Cont Demo gratuit
 • CFD-uri pe Acțiuni și ETF-uri
 • Levier: 30:1 Conturi retail
 • $100
  Depozit minim
  logo visa
logo mastercard
logo skrilllogo paypal
  Top Broker
  Deschide Cont

  Disclaimer: CFD-urile sunt instrumente complexe și prezintă un risc ridicat de a pierde bani rapid din cauza efectului de levier. Între 74-89% din conturile investitorilor de retail pierd bani atunci când tranzacționează CFD-uri. Trebuie să luați în considerare dacă sunteți în măsură să suportați riscul de a vă pierde investiția.

  Acest site conține linkuri către diverși brokeri. Dacă faceți o achiziție prin intermediul unuia dintre aceste linkuri, Investmag poate primi o compensație.

  Vrei să cumperi acțiuni?
  Alege unul dintre brokerii recomandați mai jos și cumpără acțiuni, ETF-uri, criptomonede și alte active fără comision sau alte taxe.
  $100
  Depozit minim
  Deschide cont
  $0
  Depozit minim
  Deschide cont
  $100
  Depozit minim
  Deschide cont