5 ETF-uri din domeniul militar și al apărării

Industria de apărare joacă un rol important în economia globală, iar ETF-urile din domeniul miliar si de apărare pot fi un mod bun de a investi în acest sector. 

Motive pentru care sa investesti in ETF-uri de aparare 

Există o serie de motive pentru care investițiile în ETF-urile de apărare pot fi o idee bună. În primul rând, industria de apărare este relativ imună la recesiuni. Chiar și în timpul încetinirilor economice, guvernele continuă, de obicei, să cheltuie pentru apărare, așa că companiile de apărare tind să fie relativ stabile.

În al doilea rând, industria de apărare este în creștere, iar războiul din Ucraina a subliniat importanța cheltuielilor pentru apărare. Pe măsură ce lumea devine tot mai instabilă, există o cerere în creștere pentru produse și servicii de apărare. Această creștere este probabil să continue în anii următori, oferind investitorilor potențialul de câștiguri pe termen lung. 

În al treilea rând, ascensiunea Chinei ca putere globală contribuie, de asemenea, la creșterea industriei de apărare. China își extinde rapid capacitățile militare, iar acest lucru conduce la creșterea cheltuielilor de apărare din partea altor țări din regiune.

Mai mult de atat, amenințarea terorismului este un alt factor care stimulează creșterea în industria de apărare. Guvernele investesc în noi tehnologii și sisteme de armament pentru a combate terorismul, ceea ce creează noi oportunități pentru companiile de apărare.

Care sunt cele mai bune ETF-uri din domeniul militar

1. iShares U.S. Aerospace & Defense ETF

iShares U.S. Aerospace & Defense ETF este cel mai mare ETF concentrat pe apărare, cu active nete de 3.65 miliarde de dolari la începutul lunii mai 2022. Acest ETF este conceput pentru a oferi expunere către companiile de apărare și aero-spațiale din Statele Unite, precum și către industria aerospațială comercială.

Cele mai mari companii incluse in acest ETF sunt: Raytheon Technologies , Lockheed Martin, Boeing, Northrop Grumman, General  Dynamics. Acestea reprezintă puțin peste 50% din totalul activelor dintr-un portofoliu care include 39 de companii. 

2. Vanguard Aerospace & Defense ETF (VADEF) 

Vanguard Aerospace & Defense ETF (VADEF) este un ETF gestionat pasiv care urmărește performanța Indicelui MSCI US Investable Market Aerospace & Defense. 

VADEF are un raport total al cheltuielilor de 0.12% și o capitalizare de piață de 2.1 miliarde de dolari. Printre acțiunile cu cea mai mare pondere în ETF se numără Boeing, Raytheon Technologies și Lockheed Martin.

3. Invesco Aerospace & Defense ETF (PPA) 

Invesco Aerospace & Defense ETF (PPA) este un ETF gestionat pasiv care urmărește performanța Indicelui S&P Global BMI Aerospace & Defense. PPA are un raport total al cheltuielilor de 0.55% și o capitalizare de piață de 1.2 miliarde de dolari. Printre acțiunile cu cea mai mare pondere în ETF se numără Boeing, Lockheed Martin și BAE Systems.

4. Direxion Daily Aerospace & Defense Bull 3X ETF (DFEN) 

Direxion Daily Aerospace & Defense Bull 3X ETF (DFEN) este un ETF gestionat activ care își propune să ofere 300% din performanța zilnică a Indicelui Select Industry Aerospace & Defense S&P. ETF-ul utilizează o strategie de investiții cu efect de levier, ceea ce înseamnă că folosește bani împrumutați pentru a-și amplifica randamentele.

DFEN are un raport total al cheltuielilor de 0.95% și o capitalizare de piață de 1.3 miliarde de dolari.

5. SPDR S&P Aerospace & Defense ETF (XAR)

SPDR S&P Aerospace & Defense ETF (XAR) este un alt ETF gestionat pasiv care urmărește performanța Indicelui Select Industry Aerospace & Defense S&P. XAR are un raport total al cheltuielilor de 0.35% și o capitalizare de piață de 10.4 miliarde de dolari. Companiile cu cea mai mare pondere în acest ETF sunt Boeing, Lockheed Martin și Raytheon Technologies.


În concluzie, ETF-urile de apărare și militare sunt un instrument de investiții cu un potențial solid, permițând investitorilor accesul la o industrie cu o rezistență dovedită în fața volatilității economice și politice. Pentru cei interesați, aceste ETF-uri pot fi tranzacționate prin platforme de tranzacționare online, cum ar fi eToro sau XTB.

Deschide Cont Demo Gratuit
Deschide Cont Gratuit Aici
Deschide Cont Demo GratuitDeschide Cont Gratuit Aici

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

Vrei să tranzacționezi?
Alege unul dintre brokerii recomandați mai jos și tranzacționează acțiuni, ETF-uri, criptomonede și alte active fără comision.
  • 2200+ CFD-uri
  • Aplicație de mobil
  • Suport limba română
  • Planuri de investiții
  • Alerte de preț
  • $0
    Depozit minim
    logo visa
logo mastercard
logo skrilllogo paypal
    Top Broker
    Deschide Cont
  • 4593 acțiuni
  • Aplicație de mobil
  • Suport 24/7
  • Copy trading
  • $100
    Depozit minim
    logo visa
logo mastercard
logo skrilllogo paypal
    Top Broker
    Deschide Cont
  • CySEC (#250/14)
  • Cont Demo gratuit
  • CFD-uri pe Acțiuni și ETF-uri
  • Levier: 30:1 Conturi retail
  • $100
    Depozit minim
    logo visa
logo mastercard
logo skrilllogo paypal
    Top Broker
    Deschide Cont

    Disclaimer: CFD-urile sunt instrumente complexe și prezintă un risc ridicat de a pierde bani rapid din cauza efectului de levier. Între 74-89% din conturile investitorilor de retail pierd bani atunci când tranzacționează CFD-uri. Trebuie să luați în considerare dacă sunteți în măsură să suportați riscul de a vă pierde investiția.

    Acest site conține linkuri către diverși brokeri. Dacă faceți o achiziție prin intermediul unuia dintre aceste linkuri, Investmag poate primi o compensație.

    Vrei să cumperi acțiuni?
    Alege unul dintre brokerii recomandați mai jos și cumpără acțiuni, ETF-uri, criptomonede și alte active fără comision sau alte taxe.
    $100
    Depozit minim
    Deschide cont
    $0
    Depozit minim
    Deschide cont
    $100
    Depozit minim
    Deschide cont