Cumpără Bitcoin (BTC) - Preț, evoluție și alte informații

Dacă vă doriți să investiți în Bitcoin (BTC), dar nu știți de unde să începeți, acest articol este ghidul dvs. esențial, oferindu-vă toate informațiile necesare.

Ce este Bitcoin (BTC)?

Bitcoin este o criptomonedă virtuală și digitală, creată și stocată electronic. Aceasta utilizează tehnologia blockchain, un registru public descentralizat, pentru a înregistra tranzacțiile și a confirma transferul de fonduri între utilizatori. Bitcoin a fost creat în 2009 de către o persoană sau un grup de persoane sub pseudonimul Satoshi Nakamoto și este singura criptomonedă care a devenit una dintre cele mai populare forme de plată la nivel mondial. Bitcoin poate fi achiziționat prin intermediul unei platforme de schimb de criptomonede sau poate fi obținut prin procesul de "minerit". Bitcoin este considerat un activ digital sigur și o investiție populară printre mulți investitori și utilizatori.

Evoluția prețului Bitcoin (BTC)

Prețul Bitcoin (BTC) și evoluția criptomonedei din ultimele luni pot fi văzute în chart-ul de mai jos.

Cum să cumpărați Bitcoin (BTC) - un ghid pas cu pas

Procesul de achiziționare a Bitcoin (BTC) este foarte simplu, așa că nu vă faceți griji chiar dacă sunteți nou în lumea crypto. Tot ce trebuie să faceți este să urmați ghidul pas cu pas de mai jos.

Alege un exchange sau broker

Există mai multe tipuri de exchange-uri pentru criptomonede: centralizate și descentralizate, unele care acceptă depozite în monedă fiat și altele care acceptă doar criptomonede, și unele care se limitează la criptomonedele de top, în timp ce altele oferă o varietate de altcoins.

Optează pentru un broker potrivit nevoilor tale. Dacă sunteți începător, eToro sau XTB sunt opțiuni bune. Dacă vreți funcționalități mai avansate puteți încerca Binance sau Kraken.

Înregistrează-te și alimentează-ți contul

Completează formularul de înregistrare. Aici va trebui să furnizezi unele detalii de contact pentru a face acest lucru și majoritatea exchange-urilor necesită o formă de identificare cu fotografie, cum ar fi permisul de conducere sau un buletin.

Cumpără Bitcoin (BTC)

Pe platforme de tranzacționare precum eToro sau XTB, poți cumpăra Bitcoin (BTC) folosind monede fiat, cum ar fi RON, euro sau dolari. Aceste platforme sunt ușor de folosit și permit achiziționarea de criptomonede folosind metode de plată convenționale, precum transferul bancar sau cardul de credit. Pe de altă parte, pe exchange-uri mai avansate, precum Binance sau Kraken, procesul poate fi puțin diferit. În general, va trebui să cumperi întâi Bitcoin (BTC) sau Ethereum (ETH) folosind moneda ta fiat. Odată ce ai BTC sau ETH în contul tău, poți folosi aceste criptomonede pentru a cumpăra Bitcoin (BTC) prin intermediul unei perechi de tranzacționare corespunzătoare, cum ar fi BTC/BTC sau ETH/BTC.

ATENȚIE: Informațiile de pe această pagină sunt furnizate exclusiv în scop informativ și nu constituie sfaturi financiare, de investiții sau altfel de sfaturi. Nu garantăm acuratețea, completitudinea sau validitatea niciunei informații prezentate și nu vom fi responsabili pentru nicio eroare, omisiune sau pentru eventualele pierderi care pot apărea.

Investițiile în criptomonede sunt speculative și implică un grad înalt de risc. Este posibil să pierzi toată suma investită. Prin urmare, ar trebui să investești doar bani pe care îți permiți să îi pierzi.

Acest site conține linkuri către diverși brokeri. Dacă faceți o achiziție prin intermediul unuia dintre aceste linkuri, Investmag poate primi o compensație.