Bursa de Valori Tel Aviv se aliază cu Fireblocks pentru a lansa servicii crypto

Crypto
Aug 3, 2023 20:43
Autor:
Daniel S.

Bursa de Valori din Tel Aviv, singura bursă publică din Israel, se pregătește să lanseze un serviciu pentru tranzacționarea criptomonedelor. În parteneriat cu platforma digitală Fireblocks, bursa va oferi noi produse și servicii legate de monedele digitale. Acest lucru va permite o mai bună reglementare a oportunităților de tranzacționare cu criptomonede în Israel.

TASE a declarat că parteneriatul îi va permite să ofere soluții instituționale de nivel înalt pentru entitățile reglementate.

În octombrie 2022, TASE și-a anunțat formal intențiile de a construi o platformă de active digitale bazată pe tehnologia blockchain. Bursa de valori israeliană dorea să ia în considerare diverse opțiuni ca parte a planului, inclusiv adoptarea tehnologiilor inovatoare în platforme specializate și conversia infrastructurii existente la aceste tehnologii. 

În martie 2023, TASE a publicat o propunere pentru aprobarea extinderii activităților de tranzacționare a criptomonedelor către membrii non-bancari. Propunerea prevede că participanții non-bancari vor fi furnizori autorizați de servicii de tranzacționare și custodie crypto.

Scopul parteneriatului este de a aduce împreună tehnologia Fireblocks pentru tranzacționarea, stocarea și emiterea de active digitale cu expertiza și prezența de pe piața israeliană a TASE.

Noul parteneriat dintre TASE și Fireblocks este un "salt monumental înainte în peisajul global al activelor digitale", potrivit lui Orly Grinfeld, director executiv TASE. Grinfeld a declarat despre colaborare: "Suntem neclintiți în misiunea noastră de a revoluționa industria și piața locală de capital, iar această colaborare epitomizează dedicarea noastră de a oferi soluții sigure, reglementate și inovatoare pentru active digitale."

Parteneriatul dintre Fireblocks și TASE se bazează pe realizările Proiectului Eden, un proiect care își propune să utilizeze tehnologia blockchain pentru a emite și a reglementa obligațiunile guvernamentale digitale. 

Deschide Cont Gratuit Aici
Vrei să investești în acțiuni?
Etoro este unul din cei mai mari brokeri de pe piața care îți permite să investești în peste 2300 de instrumente precum acțiuni, ETF-uri, forex și criptomonede fără taxe sau comision.
  • peste 1000 de acțiuni
  • aplicație de mobil
  • comision 0%
  • copy trading
  • suport 24/7
$100
Depozit minim
logo visa
logo mastercard
logo skrilllogo paypal
Deschide cont