FTX încearcă să recupereze 1 miliard de dolari de la fondatorul său Sam Bankman-Fried

Crypto
Jul 22, 2023 14:14
Autor:
Alexandra B.

FTX îi dă în judecată pe fondatorul său Sam Bankman-Fried și pe alți trei foști executivi, cerând daune de 1 miliard de dolari. 

FTX a intrat în colaps în noiembrie, iar Bankman-Fried a fost arestat în decembrie în Bahamas și extrădat în SUA, fiind acuzat că a furat fondurile clienților. Acesta a pledat nevinovat la acuzațiile de fraudă și conspirație de încălcare a legilor de finanțare a campaniilor și de mituire a autorităților chineze.

O nouă acțiune în instanță a fost inițiată de un echipaj executiv condus de succesorul lui Bankman-Fried ca CEO al FTX, expertul în restructurare, John Ray. Acesta încearcă să recupereze activele despre care spune că aparțin creditorilor, inclusiv mii de clienți individuali care și-au pierdut accesul la active când FTX a suspendat retragerile în toamna trecută. 

Procesul îi vizează pe Bankman-Fried și pe co-fondatorul și fostul director tehnic, Gary Wang. De asemenea, sunt menționați în plângere ca beneficiari ai transferurilor presupus ilegale, fostul director de inginerie al FTX, Nishad Singh, și Caroline Ellison, fostul director executiv al Alameda Research, o firmă de tranzacționare și unitatea cheie a FTX inițiată de Bankman-Fried. Ellison, Wang și Singh au pledat vinovați la acuzațiile de fraudă în cazuri penale legate de colapsul FTX, fără legătură cu noul proces.

Dacă va fi condamnat pentru acuzațiile penale separate din SUA, procesul lui Bankman-Fried fiind programat să înceapă pe 2 octombrie, acesta ar putea fi condamnat la decenii de închisoare. 

Deschide Cont Gratuit Aici
Vrei să investești în acțiuni?
Etoro este unul din cei mai mari brokeri de pe piața care îți permite să investești în peste 2300 de instrumente precum acțiuni, ETF-uri, forex și criptomonede fără taxe sau comision.
  • peste 1000 de acțiuni
  • aplicație de mobil
  • comision 0%
  • copy trading
  • suport 24/7
$100
Depozit minim
logo visa
logo mastercard
logo skrilllogo paypal
Deschide cont