Top 5 ETF-uri crypto pentru a-ți diversifica portofoliul

Piața criptomonedelor a explodat în ultimii ani, cu Bitcoin și alte monede digitale atingând valori record. Acest lucru a dus la un interes crescând pentru ETF-urile crypto, care oferă investitorilor o modalitate de a obține expunere pe piața criptomonedelor fără a fi nevoiți să cumpere monedele în sine.

Pentru a vă oferi o perspectivă mai clară asupra acestei tendințe în creștere, vom trece în revistă în continuare cele mai populare ETF-uri crypto de pe piață. Fiecare dintre acestea prezintă caracteristici unice și avantaje potențiale pentru investitori, de la diversificare și accesibilitate, până la expunerea la diferite segmente ale pieței cripto.

ProShares Bitcoin Strategy ETF (BITO)

BITO, primul ETF Bitcoin aprobat de SEC, urmărește performanța contractelor futures Bitcoin, oferind astfel investitorilor expunere la prețul Bitcoin fără achiziția directă a criptomonedei. Cu un raport de cheltuieli de 0,95%, are peste 1,5 miliarde de dolari sub administrare în iulie 2023.

Valkyrie Bitcoin Strategy ETF (BTF)

BTF, un alt ETF Bitcoin cu un raport de cheltuieli mai mic (0,65%) decât BITO, urmărește performanța contractelor futures Bitcoin. Este mai puțin lichid și administrează peste 400 de milioane de dolari în iulie 2023.

Bitwise Crypto Industry Innovators ETF (BITQ)

BITQ este un ETF tematic ce investește în companiile active în industria cripto, inclusiv în minerii de Bitcoin, dezvoltatori de tehnologie blockchain și burse. Cu un raport de cheltuieli de 2,5%, gestionează peste 300 de milioane de dolari în iulie 2023.

Global X Blockchain ETF (BKCH)

BKCH investește în companii din industria blockchain, incluzând dezvoltatori, furnizori și utilizatori de tehnologie blockchain. Are un raport de cheltuieli de 0,65% și administrează peste 200 de milioane de dolari în iulie 2023.

VanEck Digital Transformation ETF (DAPP)

DAPP este un ETF tematic care se concentrează pe companiile implicate în transformarea digitală a economiei, inclusiv cele active în tehnologia blockchain și industria cripto. Cu un raport de cheltuieli de 0,74%, gestionează peste 100 de milioane de dolari în iulie 2023.

Avantajele si dezavantagele ETF-urilor crypto

Investițiile în ETF-urile crypto prezintă o serie de avantaje și dezavantaje. În ceea ce privește avantajele, acestea pot fi cumpărate și vândute pe bursele tradiționale, ceea ce le face mai ușor accesibile comparativ cu monedele individuale. De asemenea, sunt mai lichide decât monedele individuale, ceea ce înseamnă că pot fi cumpărate și vândute mai ușor. Sunt reglementate de SEC, ceea ce oferă investitorilor un anumit grad de protecție și pot oferi investitorilor diversificare, contribuind astfel la reducerea riscului.

Cu toate acestea, există și dezavantaje. În general, ETF-urile crypto au rații de cheltuieli mai mari comparativ cu monedele individuale. De asemenea, s-ar putea să nu urmărească perfect prețul criptomonedei subiacente, ceea ce ar putea duce la pierderi. În plus, atunci când investești într-un ETF crypto, nu deții criptomoneda subiacentă. Acest lucru înseamnă că nu ai control asupra cheilor private, ceea ce ar putea face dificil accesul la investiția ta.


În concluzie, ETF-urile crypto reprezintă o modalitate excelentă de a beneficia de creșterea și volatilitatea pieței criptomonedelor, oferind protecția și diversificarea unui fond de investiții tradițional. Ele oferă oportunități de investiții inedite și pot adăuga valoare în portofoliul oricărui investitor avizat.

Deschide Cont Demo Gratuit
Deschide Cont Gratuit Aici
Deschide Cont Demo GratuitDeschide Cont Gratuit Aici

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

Vrei să tranzacționezi?
Alege unul dintre brokerii recomandați mai jos și tranzacționează acțiuni, ETF-uri, criptomonede și alte active fără comision.
 • 2200+ CFD-uri
 • Aplicație de mobil
 • Suport limba română
 • Planuri de investiții
 • Alerte de preț
 • $0
  Depozit minim
  logo visa
logo mastercard
logo skrilllogo paypal
  Top Broker
  Deschide Cont
 • 4593 acțiuni
 • Aplicație de mobil
 • Suport 24/7
 • Copy trading
 • $100
  Depozit minim
  logo visa
logo mastercard
logo skrilllogo paypal
  Top Broker
  Deschide Cont
 • CySEC (#250/14)
 • Cont Demo gratuit
 • CFD-uri pe Acțiuni și ETF-uri
 • Levier: 30:1 Conturi retail
 • $100
  Depozit minim
  logo visa
logo mastercard
logo skrilllogo paypal
  Top Broker
  Deschide Cont

  Disclaimer: CFD-urile sunt instrumente complexe și prezintă un risc ridicat de a pierde bani rapid din cauza efectului de levier. Între 74-89% din conturile investitorilor de retail pierd bani atunci când tranzacționează CFD-uri. Trebuie să luați în considerare dacă sunteți în măsură să suportați riscul de a vă pierde investiția.

  Acest site conține linkuri către diverși brokeri. Dacă faceți o achiziție prin intermediul unuia dintre aceste linkuri, Investmag poate primi o compensație.

  Vrei să cumperi acțiuni?
  Alege unul dintre brokerii recomandați mai jos și cumpără acțiuni, ETF-uri, criptomonede și alte active fără comision sau alte taxe.
  $100
  Depozit minim
  Deschide cont
  $0
  Depozit minim
  Deschide cont
  $100
  Depozit minim
  Deschide cont