Penny Stocks - tot ce trebuie să știi înainte de a investi

Ce sunt Penny Stocks

Penny Stocks sau "acțiunile penny" sunt descrise în mod vag că acțiuni care se tranzacționează sub $5 pe acțiune. Unii traderi descriu un penny stock că fiind o acțiune care se tranzacționează cu mai puțin de $3 pe acțiune, în timp ce alții aplică definiția pură, referindu-se la acțiuni care se tranzacționează cu mai puțin de un dolar.

Indiferent de locul în care ați stabilit pragul pentru prețul acestor acțiuni, penny stocks sunt în general acțiuni care au un preț foarte mic.

De ce sunt atât de ieftine aceste acțiuni?

Există două motive de bază pentru care o acțiune are un preț foarte mic încât să fie considerată penny stock:

  • Compania este nouă sau relativ nouă și nu are un istoric care să genereze interes pentru investitori.
  • Acțiunile companiei emitente au un preț mic din cauza performanței slabe a afacerii, a provocărilor legale sau de reglementare, sau ale unor potențiale scandaluri.

În primul caz, un investitor care cumpără acțiuni într-o companie relativ nouă speră că aceste acțiuni să se aprecieze pe măsură ce compania crește. În cea de-a doua instanță, un investitor cumpără acțiuni în companii aflate în dificultate, în speranța că aceste companii vor reuși să-și revină sau vor fi achiziționate de alte companii mai mari.

În ambele cazuri, randamentele potențiale pot fi imense, ceea ce face că aceste acțiuni să fie atât de atrăgătoare pentru mulți investitori. 

Deși aceste penny stocks pot fi întâlnite și pe marile burse cum ar fi London Stock Exchange, NYSE sau Nasdaq, majoritatea acțiunilor sunt listate pe piețele OTC sau Over The Counter. Condițiile pe care companiile trebuie să le îndeplinească pentru a fi listate pe aceste piețe nu sunt la fel de stricte că cele de marile burse, iar acesta este un alt motiv pentru care penny stocks sunt considerate foarte riscante.

De ce investește lumea în penny stocks

1: Potențial de rentabilitate mare

Dar cauza prețurilor lor scăzute, aceste acțiuni se pot dubla, tripla sau face un 10x într-un timp foarte scurt. Aceste câștiguri sunt foarte rare, dar numai promisiunea este suficientă pentru a atrage foarte mulți investitori.

2: Orizont de timp scăzut

Deși este posibil să trebuiască să așteptați ani de zile pentru că o companie consacrată să-și dubleze prețul, un penny stock se poate dubla sau tripla în mai puțin de un an - nu este exclus că acest lucru să se întâmple în doar câteva săptămâni sau chiar și în câteva zile.

Desigur, acest lucru necesită anunțarea unui eveniment important cum ar fi lansarea unei noi linii de produse, o ofertă de achiziție de la o altă companie sau eliminarea elementelor negative care au determinat scăderea prețului acțiunilor în prima instanța.

3: Mirajul îmbogățirii rapide

Investițiile tradiționale de cumpărare și deținere a acțiunilor sunt un angajament pe termen lung. Unii investitori, în special începătorii, care vor să se înmulțească în grabă, consideră că penny stocks sunt cea mai rapidă cale de îmbogățire.

Riscurile investițiilor în penny stocks

În ciuda potențialului de câștiguri mari, riscurile investițiilor în penny stocks sunt mai numeroase decât beneficiile.

Unele dintre riscurile de luat în considerare includ:


1. Lichiditate limitată

Unul dintre motivele pentru care prețul acțiunilor este atât de scăzut este lipsa de interes a cumpărătorilor. Asta creează probleme de lichiditate. Când doriți să vindeți, este posibil să nu existe un cumpărător. 

2. Informații limitate

Dacă un penny stock se tranzacționează pe OTC, informațiile despre acea companie vor fi extrem de limitate, uneori chiar inexistente. Spre deosebire de alte acțiuni, nu există un flux constant de rapoarte pe care să vă bazați deciziile de investiții.

3. Fără standarde impuse de bursă

Cu excepția cazului în care un penny stock este listat la NYSE sau Nasdaq, nu există standarde pe care compania trebuie să le îndeplinească pentru a se lista. Acest lucru crește dramatic posibilitatea activităților frauduloase care ar putea avea un efect negative asupra prețului acțiunilor.

4. Spreaduri largi de ofertă / cerere

Datorită lichidității scăzute a acestor acțiuni, diferența dintre ofertă și cerere poate fi foarte mare și astfel puteți ajunge să plăti $2,50 pentru o acțiune care se vinde de obicei cu $2. Cu cât grupul de cumpărători este mai mic, cu atât va fi mai mare spread-ul.

5. Potențialul unor vești proaste

Datorită interesului redus pentru aceste acțiuni, ar fi nevoie de doar câțiva investitori care să își vândă acțiunile pentru a trimite prețul în scădere. 

6. Compania ar putea falimenta

Penny stocks reprezintă companii care atârnă la marginea insolvenței. Dacă compania în care ați investit decide să-și închidă ușile, investiția dvs. va dispărea pentru totdeauna. 

De unde cumperi penny stocks?

Dacă ești în România și vrei să cumperi penny stocks, cea mai potrivită platformă este eToro. Pe această platformă vei găsi zeci, sau chiar sute de acțiuni cu un preț de sub $5 și nu vei plăti comision. Dacă ești pregătit să investești fă-ti cont aici.

Investițiile în penny stocks au un grad de risc foarte ridicat deci este indicat să faceți foarte mult research înainte să cumpărați acest tip de acțiuni. Deși aceste acțiuni pot părea, majoritatea investitorilor își pierd banii.

Deschide Cont Demo Gratuit
Deschide Cont Gratuit Aici
Deschide Cont Demo GratuitDeschide Cont Gratuit Aici

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

Vrei să tranzacționezi?
Alege unul dintre brokerii recomandați mai jos și tranzacționează acțiuni, ETF-uri, criptomonede și alte active fără comision.
  • 2200+ CFD-uri
  • Aplicație de mobil
  • Suport limba română
  • Planuri de investiții
  • Alerte de preț
  • $0
    Depozit minim
    logo visa
logo mastercard
logo skrilllogo paypal
    Top Broker
    Deschide Cont
  • 4593 acțiuni
  • Aplicație de mobil
  • Suport 24/7
  • Copy trading
  • $100
    Depozit minim
    logo visa
logo mastercard
logo skrilllogo paypal
    Top Broker
    Deschide Cont
  • CySEC (#250/14)
  • Cont Demo gratuit
  • CFD-uri pe Acțiuni și ETF-uri
  • Levier: 30:1 Conturi retail
  • $100
    Depozit minim
    logo visa
logo mastercard
logo skrilllogo paypal
    Top Broker
    Deschide Cont

    Disclaimer: CFD-urile sunt instrumente complexe și prezintă un risc ridicat de a pierde bani rapid din cauza efectului de levier. Între 74-89% din conturile investitorilor de retail pierd bani atunci când tranzacționează CFD-uri. Trebuie să luați în considerare dacă sunteți în măsură să suportați riscul de a vă pierde investiția.

    Acest site conține linkuri către diverși brokeri. Dacă faceți o achiziție prin intermediul unuia dintre aceste linkuri, Investmag poate primi o compensație.

    Vrei să cumperi acțiuni?
    Alege unul dintre brokerii recomandați mai jos și cumpără acțiuni, ETF-uri, criptomonede și alte active fără comision sau alte taxe.
    $100
    Depozit minim
    Deschide cont
    $0
    Depozit minim
    Deschide cont
    $100
    Depozit minim
    Deschide cont