Cum investești în imobiliare cu ajutorul unui REIT

Imobiliarele au fost și vor rămâne una dintre cele mai solide investiții oferind randamente bune.

Pe piața imobiliară există o mulțime de instrumente financiare care îți pot permite să investești în imobile. Unul dintre aceste instrumente este un REIT (Real Estate Investment Trust). În acest articol vom discuta cum poți investi în imobiliare cu ajutorul unui REIT și vom trece în revista avantajele acestui tip de investiție.

Ce este un REIT?

REIT-urile sunt companii care investesc în imobile și au că scop maximizarea rentabilității pentru acționari prin realizarea de profituri din chirii și/sau din vânzarea de imobile. 

Aceste companii sunt listate la bursă și tranzacționate ca acțiuni, astfel că investitorii care vor expunere la piața de real estate pot cumpăra sau vinde aceste titluri oricând doresc.

Mecanismul din spatele acestui instrument financiar e simplu: banii tăi sunt puși la comun cu banii altor investitori pentru a investi în imobiliare. Ca și în cazul oricărui alt tip de acțiuni, câștigi bani din creșterea prețului acțiunilor dacă le vinzi (deși prețul poate și scădea) și dividende.

REIT-urile au obligația legală de a plasa cel puțin 90% din profit în active imobiliare (terenuri și/sau clădiri). De asemenea, REIT-urile trebuie să returneze cel puțin 75% din profit către acionari sub formă de dividende, ceea ce reprezintă un avantaj pentru investitori.

În general, REIT-urile se specializează pe un anume sector al pieței imobiliare:

  • Clădiri rezidențiale
  • Clădiri de birouri
  • Mall-uri și clădiri comerciale
  • Hoteluri
  • Centre de depozitare

Care sunt avantajele unui REIT

Principalul avantaj al unui REIT este că investitorii pot obține expunere la piața imobiliară fără a investi direct în proprietăți fizice. Din acest motiv, aceste instrumente sunt foarte accesibile chiar și pentru persoanele care nu au o sumă mare de bani.

De asemenea, REIT-urile prezintă un grad ridicat de lichiditate, ceea ce înseamnă că investitorii pot vinde rapid aceste titluri atunci când doresc să obțină profituri sau să își reducă din pierderi când prețul e în scădere.

Alte avantaje sunt enumerate mai jos:

  • Asigurarea unei tranzacţii rapide 
  • Reducerea riscului – un REIT investește în mai multe imobile, astfel încât riscul este dispersat. De asemenea, un REIT are acces la un capital suplimentar pentru a investi și pentru a-și reduce expunerea la risc.
  • Transparența – acestea sunt companii care se supun reglementărilor stricte și trebuie să fie conduse într-un mod profesionist. De asemenea, acestea au obligația de a publica informații financiare regulat.
  • Oportunități ridicate de rentabilitate, în special în perioadele economice bune.

Cele mai populare fonduri de investiții REIT

iShares Core U.S. REIT ETF - USRT este un ETF ponderat cu capitalizarea pieței, care oferă o expunere largă la sectorul imobiliar prin sprijinirea trusturilor de investiții. Acest fond simplu se concentrează în principal pe REIT-uri de îngrijire a sănătății, REIT rezidențiale și comerciale, excluzând în același timp REIT-urile din infrastructură, credite ipotecare și cherestea.

Digital Realty Trust Inc. (DLR) - DLR este un REIT unic axat pe tehnologie, specializat în furnizarea de spațiu pentru a găzdui centre de date de înaltă tehnologie.

Omega Healthcare Investors Inc. - Compania investește în industria de asistență medicală pe termen lung, cum ar fi viața asistată, asistență medicală calificată și facilități de reabilitare.

Ventas Inc. (VTR) - VTR oferă spațiu cabinetelor medicilor, instituțiilor de cercetare medicală, dar și instituțiilor precum spitale sau centre pentru persoane în vârstă. Are un portofoliu masiv de peste 1.200 de proprietăți, care îi oferă access la una din cele mai mari piețe curente – cererea constantă de îngrijire pe măsură ce oamenii îmbătrânesc sau se îmbolnăvesc.

Federal Realty Investment Trust (NYSE:FRT) -este un REIT specializat în centre comerciale în aer liber din marile orașe

Prologis (NYSE:PLD) -este unul dintre cele mai mari REIT-uri din industrie, cu o capitalizare de piață de 101 miliarde USD. Acest REIT industrial deține peste 1 miliard de metri pătrați de spațiu industrial în 19 țări, făcându-l un lider global în logistică industrială și jucătorul dominant într-una dintre cele mai populare industrii imobiliare de astăzi, cu cea mai rapidă creștere. REIT are un istoric excelent de a oferi o rentabilitate anuală de aproape 19% în ultimii 10 ani.

Investițiile în imobiliare sunt printre cele mai populare forme de investiții, iar un REIT este o modalitate ideală de a accesa aveasta piață și a vă asigura că obțineți cel mai bun randament pentru investiția dumneavoastră.

Deschide Cont Demo Gratuit
Deschide Cont Gratuit Aici
Deschide Cont Demo GratuitDeschide Cont Gratuit Aici

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

Vrei să tranzacționezi?
Alege unul dintre brokerii recomandați mai jos și tranzacționează acțiuni, ETF-uri, criptomonede și alte active fără comision.
  • 2200+ CFD-uri
  • Aplicație de mobil
  • Suport limba română
  • Planuri de investiții
  • Alerte de preț
  • $0
    Depozit minim
    logo visa
logo mastercard
logo skrilllogo paypal
    Top Broker
    Deschide Cont
  • 4593 acțiuni
  • Aplicație de mobil
  • Suport 24/7
  • Copy trading
  • $100
    Depozit minim
    logo visa
logo mastercard
logo skrilllogo paypal
    Top Broker
    Deschide Cont
  • CySEC (#250/14)
  • Cont Demo gratuit
  • CFD-uri pe Acțiuni și ETF-uri
  • Levier: 30:1 Conturi retail
  • $100
    Depozit minim
    logo visa
logo mastercard
logo skrilllogo paypal
    Top Broker
    Deschide Cont

    Disclaimer: CFD-urile sunt instrumente complexe și prezintă un risc ridicat de a pierde bani rapid din cauza efectului de levier. Între 74-89% din conturile investitorilor de retail pierd bani atunci când tranzacționează CFD-uri. Trebuie să luați în considerare dacă sunteți în măsură să suportați riscul de a vă pierde investiția.

    Acest site conține linkuri către diverși brokeri. Dacă faceți o achiziție prin intermediul unuia dintre aceste linkuri, Investmag poate primi o compensație.

    Vrei să cumperi acțiuni?
    Alege unul dintre brokerii recomandați mai jos și cumpără acțiuni, ETF-uri, criptomonede și alte active fără comision sau alte taxe.
    $100
    Depozit minim
    Deschide cont
    $0
    Depozit minim
    Deschide cont
    $100
    Depozit minim
    Deschide cont
    Alte articole
    No items found.