9 idei de afaceri cu investiții mici

Pornirea unei afaceri nu necesită întotdeauna o investiție substanțială inițială. Multe întreprinderi de succes au început cu un buget redus. 

Chiar dacă nu deținem sume considerabile de capital sau nu avem dorința de a ne angaja într-o aventură de afaceri de proporții, posibilitățile de a face bani sunt mult mai variate și accesibile decât am putea crede. De la servicii de social media management și dezvoltare web, până la catering și grădinărit, domeniile în care ne putem lansa cu investiții mici sunt practic nelimitate.

Așa că, dacă ai o pasiune și visezi la libertatea de a-ți construi propria afacere, acest articol este pentru tine! Am adunat aici 9 idei de afaceri cu investiții mici, concepute special pentru era economiei bazate pe pasiune, care te pot ajuta să începi călătoria antreprenorială. 

1. Consultanță

Indiferent dacă ești expert în marketing, management, resurse umane sau orice alt domeniu, consultanța poate fi o alegere excelentă. Costurile tale inițiale se limitează, de obicei, la marketingul serviciilor tale.

În consultanță, tu și cunoștințele tale sunt produsul. Construirea unei mărci personale puternice te va ajuta să te diferențiezi de concurență.

2. Scriere, Design sau Programare Freelance

În era digitală, serviciile de scriere, design și programare sunt în continuă cerere. Pe platforme precum Upwork sau Fiverr, poți găsi o mulțime de joburi care se pot potrivi cu experiența și abilitățile tale.

3. Meditații sau Coaching Online

Dacă ești expert într-un anumit subiect, limbă sau aptitudine, oferirea de meditații online poate fi o afacere cu costuri reduse.

Poți folosi platforme precum Zoom sau Skype pentru a oferi meditații sau coaching online. Deasemenea, diverse platforme de e-learningt, cum ar fi Udemy sau Coursera, permit profesorilor să-și încarce propriile cursuri și să obțină profit din vânzarea acestora.

4. Social Media Management

Companiile au adesea nevoie de ajutor pentru a-și gestiona prezența pe rețelele sociale. Dacă ești nativ pe platformele de social media, acesta poate fi un business excelent cu investiții minime.

Poți începe prin a oferi servicii unor companii mici din zona ta și poate crește prin construirea unui portofoliu solid și prin recomandări de la clienți mulțumiți.

5. Dropshipping

Un model de afacere eCommerce în care vinzi produse online, dar furnizorul depozitează, ambalează și trimite produsele în numele tău. Nu ai nevoie să investești în inventar sau să gestionezi logistică transportului.

Pentru a începe o afacere de dropshipping, vei avea nevoie de o platformă eCommerce, cum ar fi Shopify sau WooCommerce, și de un partener de încredere pentru livrarea produselor.

Din moment ce dropshipping-ul este relativ ușor de început și necesită un capital inițial redus, competiția este de obicei mare. Asta poate duce la marje reduse de profit, deoarece mulți vânzători dropshipping vor reduce prețurile în încercarea de a crește vânzările.

6. Blogging sau Vlogging

Dacă ai o perspectivă unică sau o poveste de împărtășit, bloggingul sau vloggingul pot fi profitabile. Odată ce îți construiești un public, poți câștiga venituri prin marketing afiliat, publicitate, postări sponsorizate sau recenzii de produse.

Alege o nișă care te pasionează și începe să creezi conținut. 

7. Catering sau Cofetărie la Domiciliu

Dacă te pricepi la gătit sau la cofetărie, atunci afacerea de catering sau brutărie de casă ar putea fi ceea ce cauți. 

Începe cu produsele tale preferate și oferă-le la evenimente mici, prietenilor sau familiei. Conform feedback-ului primit, poți extinde meniul și clientela.

Gătitul nu este doar despre a prepara mâncare - este, de asemenea, despre a aduce bucurie oamenilor prin mâncarea pe care o gătești. Prin urmare, pasiunea este o componentă esențială în acest tip de afacere.

8. Servicii de Curățenie

Începerea unui serviciu de curățenie rezidențială sau comercială necesită doar o mică investiție în produse de curățenie. 

După achiziționarea produselor necesare, începe să oferi servicii în zona ta și dezvoltă-ți afacerea prin recomandări de la clienții actuali și prin oferirea unui serviciu de calitate.

9. Servicii pentru Animale de Companie

Dacă iubești animalele, aceasta poate fi afacerea perfectă pentru tine. Oferirea de servicii de pet sitting, plimbare de câini sau îngrijire mobilă pentru animale de companie poate fi o modalitate cu costuri reduse de a intra în industria îngrijirii animalelor.

Începe oferind servicii în zona ta și extinde-ți afacerea prin recomandări și prin publicitatea pe rețelele sociale.


Reține că, deși aceste afaceri s-ar putea să nu necesite mult capital pentru a începe, ele necesită planificare, efort și dedicare pentru a avea succes. De asemenea, unele afaceri ar putea necesita anumite licențe sau certificări, așa că nu uita să verifici reglementările din zona ta.

Explorând aceste idei de afaceri cu bani puțini, poți găsi inspirația de care ai nevoie pentru a-ți începe propria ta întreprindere. Pentru mai multe sugestii, vezi și articolul nostru despre idei de afaceri la țară.

Deschide Cont Demo Gratuit
Deschide Cont Gratuit Aici
Deschide Cont Demo GratuitDeschide Cont Gratuit Aici

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

Vrei să tranzacționezi?
Alege unul dintre brokerii recomandați mai jos și tranzacționează acțiuni, ETF-uri, criptomonede și alte active fără comision.
 • 2200+ CFD-uri
 • Aplicație de mobil
 • Suport limba română
 • Planuri de investiții
 • Alerte de preț
 • $0
  Depozit minim
  logo visa
logo mastercard
logo skrilllogo paypal
  Top Broker
  Deschide Cont
 • 4593 acțiuni
 • Aplicație de mobil
 • Suport 24/7
 • Copy trading
 • $100
  Depozit minim
  logo visa
logo mastercard
logo skrilllogo paypal
  Top Broker
  Deschide Cont
 • CySEC (#250/14)
 • Cont Demo gratuit
 • CFD-uri pe Acțiuni și ETF-uri
 • Levier: 30:1 Conturi retail
 • $100
  Depozit minim
  logo visa
logo mastercard
logo skrilllogo paypal
  Top Broker
  Deschide Cont

  Disclaimer: CFD-urile sunt instrumente complexe și prezintă un risc ridicat de a pierde bani rapid din cauza efectului de levier. Între 74-89% din conturile investitorilor de retail pierd bani atunci când tranzacționează CFD-uri. Trebuie să luați în considerare dacă sunteți în măsură să suportați riscul de a vă pierde investiția.

  Acest site conține linkuri către diverși brokeri. Dacă faceți o achiziție prin intermediul unuia dintre aceste linkuri, Investmag poate primi o compensație.

  Vrei să cumperi acțiuni?
  Alege unul dintre brokerii recomandați mai jos și cumpără acțiuni, ETF-uri, criptomonede și alte active fără comision sau alte taxe.
  $100
  Depozit minim
  Deschide cont
  $0
  Depozit minim
  Deschide cont
  $100
  Depozit minim
  Deschide cont