Acțiuni Banca Transilvania (TLV) - Vezi preț, evoluție și alte detalii

Banca Transilvania S.A., cu simbolul TLV, domină sectorul bancar românesc, având o cotă de piață ce depășește 20% și active totalizând 140,5 miliarde RON. În 2022, instituția a servit 3,6 milioane de clienți.

Aceasta se numără printre cele mai active companii pe Bursa de Valori București, cu tranzacții ce depășesc media pieței. 

De-a lungul anilor, aprecierea constantă a veniturilor și stabilitatea băncii au fost recunoscute de investitori, determinând o creștere dublă a prețului acțiunilor comparativ cu 2017. Deși recent, turbulențele globale au afectat valoarea acțiunilor, banca continuă să prezinte rezultate robuste și să-și recompenseze investitorii cu dividende și acțiuni suplimentare.

Prețul și evoluția acțiunilor Banca Transilvania

Prețul acțiunilor Banca Transilvania (TLV) și evoluția acestuia pot fi văzute în graficul de mai jos:

Banca Transilvania: detalii esențiale și prezentare companie

Grupul Banca Transilvania, având sediul în România și Republica Moldova, operează în sectorul financiar și bancar. Principalele sale activități includ:

 1. Activități financiar-bancare: Administrează activele clienților și oferă credite. Are 47 de sucursale și 430 de agenții în România, o sucursală în Italia și a devenit acționar majoritar al Victoriabank în Moldova în 2018.
 2. Investiții: Grupul are o societate de brokeraj, BT Capital Partners, care oferă servicii de brokeraj și consultanță pentru listări și fuziuni. De asemenea, deține participații în diverse societăți prin BT Investments S.R.L. și are o filială imobiliară, BT Building S.R.L.
 3. Managementul activelor: BT Asset Management SAI. S.A. administrează investițiile clienților, având active de peste 5 miliarde RON și peste 70.000 de clienți. BT Pensii S.A. administrează fondul de pensii "Pensia Mea".
 4. Leasing: Grupul oferă servicii de leasing auto și imobiliar. BT Leasing Transilvania IFN S.A. a finanțat peste 10.000 de clienți din 1995, iar BT Leasing MD S.R.L. operează în Republica Moldova.
 5. Credite nebancare (IFN): BT Direct IFN S.A. oferă produse financiare variate, iar BT Microfinanțare IFN S.A. oferă finanțări pentru antreprenori cu cifre de afaceri de până la 1 milion de lei.

Cum cumperi acțiuni Banca Transilvania

Acțiunile Banca Transilvania se tranzacționează pe piață reglementată a Bursei de Valori București. Pentru a cumpăra acțiuni Banca Transilvania urmați pașii de mai jos:

1. Alegeți un broker 

Aici există mai multe opțiuni din care să alegeți, fiecare cu propriile avantaje și dezavantaje. În cazul de față, cel mai popular broker pentru Bursa de Valori București este TradeVille.

2. Înregistrați-vă 

Odată ce v-ați decis asupra brokerului, navigați pe site-ul lor și înregistrați-vă. Procedura de înregistrare poate varia, dar de obicei va trebui să furnizați detalii de bază, precum nume, e-mail, număr de telefon și o carte de identitate.

3. Finanțați contul

Odată înregistrat, navigați către secțiunea de depunere fonduri. Majoritatea brokerilor oferă opțiuni precum transferuri bancare sau plăți cu cardul. Alegeți modalitatea de plată dorită și introduceți suma pe care intenționați să o investiți în acțiunile Banca Transilvania.

4. Achiziționați acțiunile

Căutați simbolul bursier (TLV), decideți numărul de acțiuni și confirmați tranzacția. Acum dețineți acțiuni la Banca Transilvania!

Vrei să cumperi acțiuni?
Alege unul dintre brokerii recomandați mai jos și cumpără acțiuni, ETF-uri, criptomonede și alte active fără comision sau alte taxe.
$100
Depozit minim
Deschide cont
$0
Depozit minim
Deschide cont
$100
Depozit minim
Deschide cont
Vrei să tranzacționezi?
Alege unul dintre brokerii recomandați mai jos și tranzacționează acțiuni, ETF-uri, criptomonede și alte active fără comision.
 • 2200+ CFD-uri
 • Aplicație de mobil
 • Suport limba română
 • Planuri de investiții
 • Alerte de preț
 • $0
  Depozit minim
  logo visa
logo mastercard
logo skrilllogo paypal
  Top Broker
  Deschide Cont
 • 4593 acțiuni
 • Aplicație de mobil
 • Suport 24/7
 • Copy trading
 • $100
  Depozit minim
  logo visa
logo mastercard
logo skrilllogo paypal
  Top Broker
  Deschide Cont
 • CySEC (#250/14)
 • Cont Demo gratuit
 • CFD-uri pe Acțiuni și ETF-uri
 • Levier: 30:1 Conturi retail
 • $100
  Depozit minim
  logo visa
logo mastercard
logo skrilllogo paypal
  Top Broker
  Deschide Cont

  ATENȚIE: CFD-urile sunt instrumente complexe și prezintă un risc ridicat de a pierde bani rapid din cauza efectului de levier. Între 74-89% din conturile investitorilor de retail pierd bani atunci când tranzacționează CFD-uri. Trebuie să luați în considerare dacă sunteți în măsură să suportați riscul de a vă pierde investiția.

  Acest site conține linkuri către diverși brokeri. Dacă faceți o achiziție prin intermediul unuia dintre aceste linkuri, Investmag poate primi o compensație.