XTB își lansează oferta de acțiuni fracționate pe piața din România

Acțiuni
Apr 11, 2023 22:30
Autor:
Daniel S.

XTB, unul dintre principalii brokeri de pe piață, a lansat recent o nouă ofertă care permite investitorilor să cumpere acțiuni fracționate. Această inițiativă reprezintă un pas important în direcția democratizării investitiilor, făcându-le accesibile unui public mai larg.

Ce sunt acțiunile fracționate?

Acțiunile fracționate sunt pur și simplu părți din acțiunile unei companii, în loc să fie acțiuni întregi. Acest concept permite investitorilor să achiziționeze fracțiuni din acțiunile companiilor care au prețuri mai mari pe acțiune, în loc să fie nevoiți să cumpere o acțiune întreagă. Astfel, investitorii pot participa la evoluția financiară a unei companii, chiar dacă nu dispun de suficiente fonduri pentru a cumpăra acțiuni întregi.

De exemplu, dacă o acțiune la o anumită companie costă 1.000 lei și un investitor dispune de doar 500 lei pentru a investi, acesta poate cumpăra o fracțiune de 50% sau 0.5 din acea acțiune în loc să fie nevoit să cumpere o acțiune întreagă.

Deschide Cont Gratuit Aici

Acțiunile fracționate oferite de XTB aduc numeroase beneficii pentru investitori:

  1. Flexibilitate: Acțiunile fracționate permit investitorilor să achiziționeze porțiuni mai mici din acțiunile companiilor, ceea ce le oferă un control sporit asupra investițiilor lor. Acest lucru este ideal pentru cei care doresc să își construiască un portofoliu diversificat, dar nu dispun de resurse financiare considerabile.
  2. Accesibilitate: Datorită acțiunilor fracționate, investitorii nu mai au nevoie de sume mari de bani pentru a intra pe piața de capital. XTB permite plasarea de ordine cu o valoare minimă de doar 10 EURO, ceea ce înseamnă că oricine poate investi în acțiuni, indiferent de bugetul disponibil.
  3. Diversificare: Acțiunile fracționate facilitează diversificarea portofoliului de investiții. Prețurile ridicate ale acțiunilor nu mai constituie un obstacol în calea investitorilor. Astfel, XTB pune la dispoziție o gamă variată de acțiuni și ETF-uri, permițând utilizatorilor să aleagă dintr-o selecție vastă de instrumente financiare.

În concluzie, noua ofertă a brokerului XTB, reprezintă o oportunitate excelentă pentru investitorii care doresc să își diversifice portofoliul și să beneficieze de avantajele pieței de capital, indiferent de bugetul disponibil. 

Vrei să investești în acțiuni?
Etoro este unul din cei mai mari brokeri de pe piața care îți permite să investești în peste 2300 de instrumente precum acțiuni, ETF-uri, forex și criptomonede fără taxe sau comision.
  • peste 1000 de acțiuni
  • aplicație de mobil
  • comision 0%
  • copy trading
  • suport 24/7
$100
Depozit minim
logo visa
logo mastercard
logo skrilllogo paypal
Deschide cont