Titlurile de stat TEZAUR - Românii pot investi până pe 25 ianuarie

Economii
Jan 21, 2023 13:21
Autor:
Daniel S

Românii care vor să investeasca în titlurile de stat Tezaur, cu maturități de 1, 2 și 3 ani și dobânzi anuale de 7,35%, 7,60% și 8%, pot face asta doar până la data de 25 ianuare.

Ce sunt titlurile de stat

Titlurile de stat sunt instrumente financiare emise de guvernul unei țări sau de instituțiile sale, cu scopul de a atrage fonduri de la investitori pentru finanțarea deficitului bugetar și refinanțarea datoriei publice. Acestea pot fi emise sub formă de obligațiuni sau certificate de trezorerie și pot avea maturități și dobânzi diferite. Titlurile de stat sunt considerate un instrument de economisire sigur, deoarece sunt garantate de guvernul emitent și au riscuri investiționale minime. 

Titlurile de stat Tezaur sunt emise de Ministerul Finanțelor din România. Aceste titluri au maturități de 1, 2 și 3 ani și dobânzi anuale de 7,35%, 7,60% și 8%, respectiv.

Cine poate investi în titlurile de stat TEZAUR 

Potrivit sitelului Ministerului Finanțelor, sunt eligibile toate persoanele fizice care la data efectuării subscrierii au împlinit vârsta de 18 ani.

Titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans. Veniturile obținute din aceste investiții sunt neimpozabile.

De unde cumpărăm titluri de stat TEZAUR

Investitorii pot cumpăra titlurile de stat Tezaur prin intermediul unităților Trezoreriei Statului între 3 ianuarie și 25 ianuarie 2023, prin intermediul subunităților poștale ale Poștei Române între 3 ianuarie și 23 ianuarie 2023, sau prin intermediul unui sistem online între 3 ianuarie și 24 ianuarie 2023.

Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Pentru mai multe detalii vizitați siteul Ministerului Finanțelor.

Deschide Cont Gratuit Aici
Vrei să investești în acțiuni?
Etoro este unul din cei mai mari brokeri de pe piața care îți permite să investești în peste 2300 de instrumente precum acțiuni, ETF-uri, forex și criptomonede fără taxe sau comision.
  • peste 1000 de acțiuni
  • aplicație de mobil
  • comision 0%
  • copy trading
  • suport 24/7
$100
Depozit minim
logo visa
logo mastercard
logo skrilllogo paypal
Deschide cont