Qualcomm își reduce forța de muncă după ce vânzările de cipuri scad cu 25%

Business
Aug 4, 2023 18:49
Autor:
Daniel S.

Vânzările de cipuri ale Qualcomm au înregistrat o scădere de 25% în trimestrul al treilea al anului fiscal 2023 (anul fiscal al Qualcomm începe în octombrie și se încheie în septembrie) comparativ cu același trimestru din anul anterior. Aceasta este o consecință directă a scăderii vânzărilor de smartphone-uri la nivel global. Venitul net al companiei a scăzut și el cu 52% față de anul anterior. Previziunile companiei pentru trimestrul următor sunt inferioare așteptărilor, factor care a condus la o depreciere a acțiunilor cu aproape 8% după anunțul rezultatelor financiare.

La fel ca majoritatea companiilor tehnologice, răspunsul Qualcomm la aceste rezultate nesatisfăcătoare este reducerea costurilor prin concedieri. Mai devreme în acest an, compania a concediat 415 angajați la sediul său din San Diego, dar documentele de securitate ale companiei dezvăluie că urmează mai multe tăieri de personal.

"Având în vedere incertitudinea continuă în mediul macroeconomic și de cerere, ne așteptăm să luăm măsuri suplimentare de restructurare", spune documentul. "Deși suntem în procesul de elaborare a planurilor noastre, ne așteptăm ca aceste acțiuni să constea în principal în reduceri de personal, iar în legătură cu orice astfel de acțiuni ne așteptăm să suportăm costuri semnificative suplimentare de restructurare, o mare parte din acestea urmând să fie înregistrate în al patrulea trimestru al anului fiscal 2023. Ne așteptăm ca aceste acțiuni suplimentare să fie în mare parte finalizate în prima jumătate a anului fiscal 2024." Qualcomm are aproximativ 51.000 de angajați.

Cristiano Amon, directorul executiv al Qualcomm, a exprimat o perspectivă optimistă asupra viitorului, subliniind că eforturile companiei în domeniul inteligenței artificiale îi conferă un “avantaj exclusiv pentru a contribui la formarea și exploatarea viitoarelor tendințe din AI". Qualcomm pare să mizeze pe ideea că posibilitatea de a utiliza aplicații similare cu ChatGPT direct pe smartphone-uri va stimula vânzările acestor dispozitive.

Cu toate acestea, scăderea Qualcomm este în linie cu întreaga piață de handset-uri. Raportul de piață al Counterpoint Research de săptămâna trecută arată o scădere cu 24% a întregii industrii. Singurele companii care nu au avut scăderi de două cifre nu folosesc cipurile Qualcomm SoCs: Marele câștigător al trimestrului a fost de fapt Google, cu o creștere de 48%, în timp ce Apple a înregistrat o scădere de doar 6%.

Deschide Cont Gratuit Aici
Vrei să tranzacționezi?
Alege unul dintre brokerii recomandați mai jos și tranzacționează acțiuni, ETF-uri, criptomonede și alte active fără comision.
  • 2200+ CFD-uri
  • Aplicație de mobil
  • Suport limba română
  • Planuri de investiții
  • Alerte de preț
  • $0
    Depozit minim
    logo visa
logo mastercard
logo skrilllogo paypal
    Top Broker
    Deschide Cont
  • 4593 acțiuni
  • Aplicație de mobil
  • Suport 24/7
  • Copy trading
  • $100
    Depozit minim
    logo visa
logo mastercard
logo skrilllogo paypal
    Top Broker
    Deschide Cont
  • CySEC (#250/14)
  • Cont Demo gratuit
  • CFD-uri pe Acțiuni și ETF-uri
  • Levier: 30:1 Conturi retail
  • $100
    Depozit minim
    logo visa
logo mastercard
logo skrilllogo paypal
    Top Broker
    Deschide Cont

    Disclaimer: CFD-urile sunt instrumente complexe și prezintă un risc ridicat de a pierde bani rapid din cauza efectului de levier. Între 74-89% din conturile investitorilor de retail pierd bani atunci când tranzacționează CFD-uri. Trebuie să luați în considerare dacă sunteți în măsură să suportați riscul de a vă pierde investiția.

    Acest site conține linkuri către diverși brokeri. Dacă faceți o achiziție prin intermediul unuia dintre aceste linkuri, Investmag poate primi o compensație.

    Vrei să cumperi acțiuni?
    Alege unul dintre brokerii recomandați mai jos și cumpără acțiuni, ETF-uri, criptomonede și alte active fără comision sau alte taxe.
    $100
    Depozit minim
    Deschide cont
    $0
    Depozit minim
    Deschide cont
    $100
    Depozit minim
    Deschide cont