Prețul acțiunilor Fastly a crescut cu 25% - merită să investești?

Acțiuni
Feb 13, 2023 19:36
Autor:
Daniel S

Prețul acțiunilor Fastly, companie specializată în cloud computing, a crescut cu 25% astăzi după ce un analist renumit s-a arătat optimist înaintea raportului financiar al trimestrului patru. 

Analistul de la Bank of America, Tal Liani, și-a schimbat opinia în privința companiei privind-o ca pe un “buy”, după ce iniitial a afirmat că este “underperforming”.

De asemenea, Liani și-a majorat ținta de preț pentru acțiunile Fastly de la 10,50 dolari pe acțiune la 16 dolari pe acțiune, ceea ce sugerează o creștere suplimentară de 28% pentru Fastly.

Analistul este optimist în principal datorită liderului Todd Nightingale, care a fost numit CEO al companiei californiene în august 2022. Noul CEO al Fastly a luat măsuri pentru simplificarea portofoliului de produse, a prețurilor acestora și a altor aspecte operaționale. Acest lucru ar putea duce la o reaccelerare a creșterii veniturilor și la atingerea profitabilității până în 2024. Analistul afirmă că pe termen scurt, prețul acțiunilor va rămâne volatil.

Fastly a fost un favorit al pieței de acțiuni în timpul pandemiei, prețul acțiunilor crescând cu peste 300% în 2020. Prețul acțiunilor a scăzut cu peste 90% față de cel mai mare nivel atins vreodată, ceea ce a determinat mulți investitori să creadă că afacerea se află în declin. Cu toate acestea, acest lucru nu reflectă realitatea. În al treilea trimestru din 2022, Fastly a înregistrat o cifră de afaceri record de aproape 109 milioane de dolari și rata sa de creștere ar putea accelera.

Administrația Fastly a prevăzut că afacerea va genera o cifră de afaceri de 116 milioane de dolari în trimestrul patru, la limita superioară a estimărilor. Acest lucru ar însemna o creștere de aproape 19% față de perioada similară a anului trecut, comparativ cu o creștere de doar 13% în perioada anterioară. Prin urmare, Fastly ar putea fi o companie de urmărit atunci când raportează rezultatele financiare din trimestrul patru miercuri.

Deschide Cont Gratuit Aici
Vrei să investești în acțiuni?
Etoro este unul din cei mai mari brokeri de pe piața care îți permite să investești în peste 2300 de instrumente precum acțiuni, ETF-uri, forex și criptomonede fără taxe sau comision.
  • peste 1000 de acțiuni
  • aplicație de mobil
  • comision 0%
  • copy trading
  • suport 24/7
$100
Depozit minim
logo visa
logo mastercard
logo skrilllogo paypal
Deschide cont