PayPal cumpără compania japoneză Paidy pentru suma de 2.7 miliarde de dolari.

Business
Jan 21, 2023 13:21
Autor:
Daniel S

Compania de plăti digitale PayPal Holdings Inc. a anunțat că va cumpără compania japoneză Paidy pentru suma de 2.7 miliarde de dolari pentru a-și consolida poziția pe piața din Asia.

Paidy, companie fondată în anul 2008 oferă servicii de “buy now, pay later” care le permite consumatorilor să cumpere bunuri de la diverși retaileri și să plătească în rate. Paidy poate fi văzut că un intermediar între consumatori și comercianți: odată ce consumatorul plasează o comandă, Paidy plătește comerciantul instant, compania urmând să recupereze banii de la cumpărător în mai multe rate.

Chiar dacă piață de “buy now, pay later” a explodat în timpul pandemiei când vânzările online au avut o creștere imensă, acest trend este abia la început în Japonia, iar PayPal vede asta că pe o oportunitate.

Luna trecută, Square, compania de plăți condusă de Jack Dorsey a făcut o mișcare asemănătoare cumpărând Afterpay pentru 29 miliarde de dolari, această fiind cea mai mare achiziție de pe piața australiană.

În aprilie 2021, compania a lansat Paidy Link, un serviciu care permite utilizatorilor să conecteze diferite portofele digitale la contul lor de Paidy.

În prezent, Paidy are peste 6 milioane de utilizatori iar unul din scopurile aceste achiziții este de a integra PayPal în Paidy Link.

Această achiziție vine că urmare a unei strategii mai ample a PayPal de a crea o “super aplicație” care să permită utilizatorilor să facă plăți, să investească în zona de cripto și să își administreze conturile de economii.

Deschide Cont Gratuit Aici
Vrei să investești în acțiuni?
Etoro este unul din cei mai mari brokeri de pe piața care îți permite să investești în peste 2300 de instrumente precum acțiuni, ETF-uri, forex și criptomonede fără taxe sau comision.
  • peste 1000 de acțiuni
  • aplicație de mobil
  • comision 0%
  • copy trading
  • suport 24/7
$100
Depozit minim
logo visa
logo mastercard
logo skrilllogo paypal
Deschide cont