OpenAI extinde capacitățile ChatGPT prin lansarea unor plugin-uri

Business
Mar 24, 2023 23:00
Autor:
Alexandra B

OpenAI a adăugat suport pentru diverse plugin-uri în ChatGPT, extinzând în mod semnificativ capacitățile chatbot-ului și oferindu-i pentru prima dată acces la date în timp real de pe internet. 

Până acum, ChatGPT era limitat la informațiile din baza sa de date de instruire, care se încheie în 2021. OpenAI afirmă că aceste plugin-uri permit nu doar navigarea pe web, ci și interacțiunea cu anumite site-uri, transformând sistemul într-o interfață versatilă pentru diverse servicii și site-uri.

Într-un videoclip demonstrativ, cineva folosește ChatGPT pentru a găsi o rețetă și pentru a comanda ingredientele necesare de pe Instacart. ChatGPT încarcă automat lista de ingrediente în serviciul de cumpărături și redirecționează utilizatorul către site pentru a finaliza comanda.

Inițial, există 11 module pentru site-uri externe, inclusiv Expedia, OpenTable, Kayak, Klarna Shopping și Zapier. OpenAI oferă și câteva module proprii, unul pentru interpretarea codului și unul numit "Browsing", care permite ChatGPT să obțină informații de pe internet.

Această funcție experimentală este similară cu Bing de la Microsoft, care furnizează informații de pe internet către GPT-4 (modelul de limbaj din spatele ChatGPT). Totuși, modulul OpenAI nu doar extrage informații în timp real, ci se poate conecta și la API-uri, permițându-i să "efectueze acțiuni în numele utilizatorului", conform documentației companiei. Acest lucru ar putea face sistemul mult mai puternic.

Există preocupări evidente de siguranță și securitate în a permite ChatGPT să acționeze în numele utilizatorului în loc să le ofere doar informații. OpenAI afirmă că a luat în considerare amenințările generate de aceste module și a "implementat mai multe măsuri de siguranță", limitând disponibilitatea modulelor la un număr foarte mic de persoane în prima etapă.

Deschide Cont Gratuit Aici
Vrei să investești în acțiuni?
Etoro este unul din cei mai mari brokeri de pe piața care îți permite să investești în peste 2300 de instrumente precum acțiuni, ETF-uri, forex și criptomonede fără taxe sau comision.
  • peste 1000 de acțiuni
  • aplicație de mobil
  • comision 0%
  • copy trading
  • suport 24/7
$100
Depozit minim
logo visa
logo mastercard
logo skrilllogo paypal
Deschide cont