MicroStrategy a făcut o altă achiziție de Bitcoin în valoare de 23,9 milioane de dolari

Crypto
Apr 5, 2023 21:56
Autor:
Daniel S

MicroStrategy, compania condusă de Michael Saylor, a achiziționat în perioada 23 martie și 4 aprilie încă 1.045 Bitcoin (BTC) în valoare de 23,9 milioane de dolari, conform unui raport depus la SEC.

Prețul mediu al tranzacției a fost de 28.016 dolari. Această nouă investiție aduce totalul deținerilor companiei în Bitcoin la aproximativ 140.000, în valoare de 4 miliarde de dolari la prețul actual de 28.500 dolari. Prețul mediu de achiziție pentru întregul portofoliu este de 29.803 dolari.

Bitcoin a avut un început excelent de an, cu o creștere de peste 68% de la începutul anului, ceea ce a determinat gigantul software MicroStrategy să-și dubleze pariul pe criptomonede, în timp ce investiția inițială a companiei se apropie de rentabilitate.

Michael Saylor a decis să cumpere Bitcoin în 2020 ca protecție împotriva inflației, în contextul închiderii economiilor globale din cauza pandemiei de COVID-19. Investiția s-a dovedit a fi inspirată în anul următor, când Bitcoin a avut o creștere istorică.

În total, firma lui Michael Saylor a investit aproximativ 4,17 miliarde de dolari în Bitcoin. Având în vedere aceste date, MicroStrategy are o pierdere nerealizată de aproximativ 172,6 milioane de dolari.

Saylor rămâne convins că aceasta este o investiție sigură. "Strategia noastră [MicroStrategy] este de a cumpăra și păstra Bitcoin, iar cheia pentru noi este să fim consecvenți, transparenți și responsabili în urmărirea acestei strategii", a declarat el luna trecută.

Acțiunile MicroStrategy au crescut și ele cu peste 95% de la prima achiziție de Bitcoin, iar Saylor susține că achiziționarea de acțiuni în companie reprezintă o modalitate prin care investitorii pot beneficia de o expunere sigură la Bitcoin.

Strategia adoptată de MicroStrategy și încrederea lui Saylor în criptomonede au contribuit la consolidarea poziției Bitcoin în lumea financiară și la creșterea încrederii investitorilor în această monedă digitală.

Deschide Cont Gratuit Aici
Vrei să investești în acțiuni?
Etoro este unul din cei mai mari brokeri de pe piața care îți permite să investești în peste 2300 de instrumente precum acțiuni, ETF-uri, forex și criptomonede fără taxe sau comision.
  • peste 1000 de acțiuni
  • aplicație de mobil
  • comision 0%
  • copy trading
  • suport 24/7
$100
Depozit minim
logo visa
logo mastercard
logo skrilllogo paypal
Deschide cont