Microsoft și Amazon, supuse unei investigații în Marea Britanie privind serviciile de cloud computing

Business
Apr 5, 2023 20:30
Autor:
Daniel S

Autoritatea de reglementare în comunicații din Marea Britanie, Ofcom, a cerut o anchetă asupra dominației Microsoft și Amazon pe piața de cloud computing din țară, având în vedere practicile celor două companii care controlează împreună între 60% și 70% din piața de cloud din Regatul Unit. Ofcom a propus ca sectorul să fie investigat în continuare de autoritatea responsabilă de monitorizarea concurenței (CMA).

Cererea Ofcom vine în contextul în care piața de cloud computing este supusă unei atenții sporite la nivel global. Anul trecut, Microsoft și-a modificat politicile de licențiere a cloud-ului în Europa pentru a evita posibile acțiuni antitrust din partea autorităților de reglementare de la Bruxelles.

Ofcom și-a exprimat îngrijorarea că, dacă nu se iau măsuri, concentrarea ofertei de cloud computing în mâinile unui număr mic de companii americane mari ar putea duce la creșterea prețurilor pentru clienții britanici și la excluderea grupurilor mai mici din piață. Google este al treilea cel mai mare furnizor de servicii cloud din Marea Britanie, cu o cotă de piață între 5% și 10%.

Într-un raport preliminar, Ofcom a constatat că furnizorii de servicii cloud îngreunează procesul de schimbare a furnizorilor, utilizarea mai multor furnizori sau interoperabilitatea serviciilor lor cu alte grupuri de cloud. 

Ofcom a deschis o consultare pe această temă și va lua o decizie finală privind sesizarea cazului către CMA până în octombrie 2023.

Deschide Cont Gratuit Aici
Vrei să investești în acțiuni?
Etoro este unul din cei mai mari brokeri de pe piața care îți permite să investești în peste 2300 de instrumente precum acțiuni, ETF-uri, forex și criptomonede fără taxe sau comision.
  • peste 1000 de acțiuni
  • aplicație de mobil
  • comision 0%
  • copy trading
  • suport 24/7
$100
Depozit minim
logo visa
logo mastercard
logo skrilllogo paypal
Deschide cont