Microsoft înregistrează o creștere impresionantă de 4%, consolidându-și poziția în domeniul AI

Business
Oct 25, 2023 21:01
Autor:
Daniel S.

Microsoft a reușit să își consolideze poziția de lider pe piața Inteligenței Artificiale (IA), obținând un avans financiar impresionant în ultimul trimestru. Rezultatele financiare publicate marți evidențiază o creștere neașteptată a veniturilor pentru platforma de cloud computing Azure, în timp ce Google se luptă să țină pasul, înregistrând o creștere mai slabă decât era anticipat în propria sa divizie de cloud.

Acțiunile Microsoft au înregistrat o creștere de 4%, adăugând aproximativ 100 de miliarde de dolari la valoarea de piață a companiei. Acest avans se datorează în mare parte implementării cu succes a tehnologiilor de inteligență artificială generativă, o mișcare care a plasat compania cu un pas înaintea rivalului său, Google. În contrast, Alphabet, compania mamă a Google, a pierdut aproximativ 100 de miliarde de dolari în capitalizare de piață, acțiunile sale înregistrând o scădere de peste 6% în tranzacțiile de după închiderea piețelor.

„Microsoft a intrat în domeniul IA mai repede și reușește să monetizeze eficient această tehnologie”, a declarat Brent Thill, analist la Jefferies. „Google, pe de altă parte, se confruntă cu dificultăți.”

CEO-ul Microsoft, Satya Nadella, a subliniat beneficiile deciziei companiei de a construi o platformă tehnologică unitară pentru a susține serviciile de IA, în timp ce Sundar Pichai, CEO-ul Alphabet, a descris IA ca „o schimbare fundamentală a platformei”, menționând că Google se pregătește pentru lansarea modelului său de IA, Gemini.

Deși Microsoft anticipează o ușoară scădere a creșterii în platforma sa de cloud în următoarele trimestre, perspectivele rămân pozitive, cu venituri de 56,5 miliarde de dolari și un profit pe acțiune în creștere cu 27%. Pe de altă parte, Google are în față provocarea de a-și recâștiga terenul pierdut și de a demonstra că investițiile masive în IA vor da roade în viitorul apropiat.

Deschide Cont Gratuit Aici
Vrei să investești în acțiuni?
Etoro este unul din cei mai mari brokeri de pe piața care îți permite să investești în peste 2300 de instrumente precum acțiuni, ETF-uri, forex și criptomonede fără taxe sau comision.
  • peste 1000 de acțiuni
  • aplicație de mobil
  • comision 0%
  • copy trading
  • suport 24/7
$100
Depozit minim
logo visa
logo mastercard
logo skrilllogo paypal
Deschide cont