Liderul industriei de semiconductoare, TSMC, raportează o scădere a veniturilor

Acțiuni
Apr 10, 2023 10:52
Autor:
Alexandra B.

Taiwan Semiconductor Manufacturing a anunțat luni că veniturile sale au scăzut cu 15% în martie față de anul anterior, marcând prima scădere în aproape patru ani. Veniturile au scăzut la 145,41 miliarde de noi dolari taiwanezi (4,78 miliarde dolari) de la 171,97 miliarde NT$ în martie 2022, aceasta fiind prima scădere lunară a veniturilor din mai 2019. Veniturile pentru primul trimestru au crescut cu 3,6% față de anul anterior, ajungând la 508,63 miliarde NT$ (16,73 miliarde dolari).

Aceste cifre situează veniturile TSMC pentru primul trimestru în partea inferioară a intervalului prognozat la momentul publicării rezultatelor financiare pentru T4 2022, când se estima că vânzările pentru T1 2023 vor fi între 16,7 miliarde și 17,5 miliarde dolari.

Această scădere a veniturilor TSMC reflectă dificultățile cu care se confruntă industria semiconductorilor în ultimele luni, pe fondul unor condiții economice mai puțin favorabile și cererii mai slabe din partea pieței. Totuși, creșterea veniturilor pe primul trimestru cu 3,6% față de anul trecut sugerează că TSMC se adaptează la aceste provocări și își menține o poziție competitivă pe piață.

Deși TSMC a resimțit o scădere a veniturilor, rivalul său, United Microelectronics Corp. (UMC), a înregistrat o creștere secvențială a vânzărilor, chiar dacă a avut și ei de suferit în termeni anuali. Acest fapt indică o luptă continuă în industria semiconductorilor, în contextul în care companiile se străduiesc să se adapteze la condițiile de piață în schimbare și să răspundă nevoilor clienților într-un mediu economic incert.

În pofida scăderii veniturilor, TSMC rămâne unul dintre cei mai mari producători de chipuri la nivel global și continuă să investească în dezvoltarea tehnologiilor de producție avansate, pentru a rămâne în fruntea industriei. 

Deschide Cont Gratuit Aici
Vrei să investești în acțiuni?
Etoro este unul din cei mai mari brokeri de pe piața care îți permite să investești în peste 2300 de instrumente precum acțiuni, ETF-uri, forex și criptomonede fără taxe sau comision.
  • peste 1000 de acțiuni
  • aplicație de mobil
  • comision 0%
  • copy trading
  • suport 24/7
$100
Depozit minim
logo visa
logo mastercard
logo skrilllogo paypal
Deschide cont