Fondul Monetar Internațional: atitudine ostilă față de criptomonede

Crypto
Feb 26, 2023 11:23
Autor:
Alexandra B

Fondul Monetar Internațional (FMI) a făcut recent o mișcare împotriva criptomonedelor, opunându-se adoptării lor ca monedă legală.

Directorul executiv al Fondului Monetar Internațional (FMI), Kristalina Georgieva, a declarat că criptomonedele au nevoie de "mai multă reglementare". Ea a adăugat că "nu ar trebui să excludem interzicerea acestor active", dacă reglementarea nu reușește sau este prea lentă în implementare.

Georgieva a discutat despre reglementarea criptomonedelor sâmbătă, în timpul întâlnirilor G20 pentru miniștrii de finanțe și guvernatorii băncilor centrale sub președinția Indiei la Bengaluru. Comentând cu privire la supravegherea criptomonedelor, ea a declarat pentru reporteri: "Trebuie să existe mai multă reglementare."

Georgieva a explicat că FMI, Consiliul pentru Stabilitate Financiară (FSB) și Banca pentru Reglementări Internaționale (BRI) sunt angajate în stabilirea unei fundații pentru reglementarea criptomonedelor care nu sunt emise de guverne sau bănci centrale. "Trebuie să facem o distincție între monedele digitale emise de băncile centrale [CBDC] care sunt susținute de stat și stablecoin-urile și activele crypto care sunt emise privat", a subliniat ea.

"Trebuie să existe o presiune foarte puternică pentru reglementare", a subliniat șefa FMI, remarcând:

"Dacă reglementarea eșuează sau dacă suntem prea lenți în aplicarea ei, atunci nu ar trebui să excludem interzicerea acestor active, deoarece ar putea crea riscuri de stabilitate financiară."

Săptămâna această, consiliul executiv al FMI a oferit orientări pentru a ajuta țările să dezvolte politici eficiente pentru criptomonede. În timp ce majoritatea directorilor consiliului executiv au fost de acord că "interzicerea strictă nu este prima opțiune, dar restricțiile țintite ar putea fi aplicate", câțiva au considerat că "interzicerea absolută nu ar trebui să fie exclusă".

De asemenea, consiliul a recomandat: "Cripto-activele nu ar trebui să primească statut oficial de monedă sau monedă legală pentru a proteja suveranitatea și stabilitatea monetară."

Membrii comunității crypto au reacționat rapid și și-au exprimat dezacordul pe Twitter.

De la exprimarea sprijinului lor pentru Bitcoin până la compararea situației cu alte progrese tehnologice, diferiți membri ai comunității au criticat încercarea FMI de a discredită cripto ca monedă legală.

Conform unui utilizator de Twitter, FMI nu va putea niciodată să accepte BTC pur și simplu pentru că nu doresc concurență. În schimb, un alt membru al comunității crede că guvernele care doresc să "iasă din sclavia datoriei față de băncile centrale" vor realiza în curând că Bitcoin este singura cale de a face acest lucru.

Deschide Cont Gratuit Aici
Vrei să investești în acțiuni?
Etoro este unul din cei mai mari brokeri de pe piața care îți permite să investești în peste 2300 de instrumente precum acțiuni, ETF-uri, forex și criptomonede fără taxe sau comision.
  • peste 1000 de acțiuni
  • aplicație de mobil
  • comision 0%
  • copy trading
  • suport 24/7
$100
Depozit minim
logo visa
logo mastercard
logo skrilllogo paypal
Deschide cont