Fidelity se pregătește pentru a doua tentativă de a lansa un ETF Bitcoin

Crypto
Jun 27, 2023 21:57
Autor:
Alexandra B.

Fidelity, o firmă de top în gestionarea activelor, se pregătește să depună cererea pentru un fond tranzacționat în bursă (ETF) pe Bitcoin, alăturându-se unui număr crescând de emitenți care sunt dornici să introducă un astfel de produs. 

Depunerea cererii pentru un ETF Bitcoin a BlackRock de pe 15 iunie a declanșat o serie de depuneri similare de la alți manageri de active, inclusiv Invesco, WisdomTree și Bitwise, toți dornici să își lanseze propriile ETF-uri Bitcoin. Aceasta reprezintă a doua încercare a Fidelity de a lansa un astfel de produs. Compania a depus anterior o cerere pentru un ETF Bitcoin numit Wise Origin Bitcoin Trust în 2021, dar aceasta a fost respinsă de Comisia pentru Valori Mobiliare și Schimburi din SUA (SEC) la începutul anului 2022.

Depunerea ETF-ului a contribuit la inversarea sentimentului negativ din piețele de bitcoin și criptomonede, în urma unei serii de prăbușiri ale companiilor de criptomonede, inclusiv colapsul brusc de anul trecut al FTX, pe care autoritățile o acuză de comiterea unei fraude de miliarde de dolari.

Recent, analiza regulamentară a afectat sectorul. Luna aceasta, Binance și Coinbase Global, două dintre cele mai mari exchange-uri de criptomonede, au fost date în judecată de SEC pentru presupuse încălcări ale regulilor sale, ceea ce cele două companii neagă.

Investitorii și speculatorii văd depunerile recente pentru ETF-urile Bitcoin ca un vot de încredere pentru spațiul crypto, a declarat Alex Adelman, CEO al companiei de recompense Bitcoin, Lolli, mai ales "deoarece instituții precum BlackRock și Fidelity furnizează expertiza și serviciile de custodie pe care comercianții de top se bazează pentru a servi consumatorii globali."

Separat, SEC este dată în judecată de Grayscale Investment pentru respingerea cererii Grayscale de a converti principalul său fond, Grayscale Bitcoin Trust, într-un ETF. Acest caz, care ar putea fi încheiat până la sfârșitul verii, depinde de faptul că SEC a aprobat anterior anumite acorduri de supraveghere pentru a preveni frauda în ETF-urile bazate pe contracte futures pe Bitcoin, cu Grayscale argumentând că aceeași configurație ar trebui să se aplice și fondului său spot, deoarece ambele fonduri spot și futures se bazează pe prețul Bitcoin.

Știrea despre depunerea iminentă a Fidelity pentru un ETF Bitcoin a declanșat o creștere scurtă a prețului Bitcoin. Valoarea criptomonedei a crescut de la $30,600 la $31,000 în câteva minute după difuzarea știrii, deși a scăzut rapid înapoi la $30,680.

Deschide Cont Gratuit Aici
Vrei să tranzacționezi?
Alege unul dintre brokerii recomandați mai jos și tranzacționează acțiuni, ETF-uri, criptomonede și alte active fără comision.
  • 2200+ CFD-uri
  • Aplicație de mobil
  • Suport limba română
  • Planuri de investiții
  • Alerte de preț
  • $0
    Depozit minim
    logo visa
logo mastercard
logo skrilllogo paypal
    Top Broker
    Deschide Cont
  • 4593 acțiuni
  • Aplicație de mobil
  • Suport 24/7
  • Copy trading
  • $100
    Depozit minim
    logo visa
logo mastercard
logo skrilllogo paypal
    Top Broker
    Deschide Cont
  • CySEC (#250/14)
  • Cont Demo gratuit
  • CFD-uri pe Acțiuni și ETF-uri
  • Levier: 30:1 Conturi retail
  • $100
    Depozit minim
    logo visa
logo mastercard
logo skrilllogo paypal
    Top Broker
    Deschide Cont

    Disclaimer: CFD-urile sunt instrumente complexe și prezintă un risc ridicat de a pierde bani rapid din cauza efectului de levier. Între 74-89% din conturile investitorilor de retail pierd bani atunci când tranzacționează CFD-uri. Trebuie să luați în considerare dacă sunteți în măsură să suportați riscul de a vă pierde investiția.

    Acest site conține linkuri către diverși brokeri. Dacă faceți o achiziție prin intermediul unuia dintre aceste linkuri, Investmag poate primi o compensație.

    Vrei să cumperi acțiuni?
    Alege unul dintre brokerii recomandați mai jos și cumpără acțiuni, ETF-uri, criptomonede și alte active fără comision sau alte taxe.
    $100
    Depozit minim
    Deschide cont
    $0
    Depozit minim
    Deschide cont
    $100
    Depozit minim
    Deschide cont