Elon Musk o numește pe Linda Yaccarino în funcția de CEO al Twitter

Business
Jul 23, 2023 14:52
Autor:
Daniel S.

Elon Musk a anunțat că Linda Yaccarino, liderul NBCU, va prelua funcția de CEO la Twitter, confirmând zvonurile care circulau recent. Yaccarino, cu o carieră impresionantă în publicitate, a anunțat vineri că își părăsește poziția de președinte al Global Advertising & Partnerships la NBCU, pe care a deținut-o încă din 2011.

Înainte de a se alătura NBCU, Yaccarino a petrecut aproape două decenii la Turner, în calitate de vicepreședinte executiv pentru publicitate. De asemenea, ea a fost numită de fostul președinte Donald Trump în Consiliul Președintelui pentru Sport, Fitness și Nutriție în 2018.

Musk a confirmat noul rol al lui Yaccarino într-un tweet: "Abia aștept să lucrez cu Linda pentru a transforma această platformă în X". Această schimbare de conducere vine într-un moment în care Twitter se confruntă cu o serie de provocări, inclusiv o scădere a veniturilor din publicitate și o serie de politici de moderare a conținutului care au fost criticate pentru inconsistență.

Musk și Yaccarino par să aibă deja o bună relație. Luna trecută, Yaccarino l-a intervievat pe Musk la o conferință de publicitate din Miami, unde a părut să aprecieze magnatul afacerilor. Ea a lăudat deschiderea lui Musk la feedbackul continuu și a subliniat importanța transparenței și a regulilor de siguranță pe care le-a postat recent. În cadrul aceleiași conferințe, Yaccarino a îndemnat membrii audienței să își exprime preocupările față de Musk într-o sesiune de întrebări și răspunsuri.

Yaccarino a reiterat punctul de vedere al lui Musk cu privire la libertatea de exprimare în contextul publicității, subliniind că aceasta nu înseamnă "libertatea de a ajunge". Ea a reiterat: "Dacă libertatea de exprimare, așa cum spune el, este fundamentul acestei țări, nu sunt sigură că există cineva în această sală care ar putea fi în dezacord cu asta". Acesta a fost un moment în care audiența a aplaudat în unison.

De la înființarea sa, Twitter a generat cea mai mare parte a veniturilor prin publicitate. Cu toate acestea, încercările lui Musk de a monetiza serviciul prin alte mijloace, cum ar fi verificarea cu albastru, nu au fost încununate de succes. Yaccarino a subliniat în discuția cu Musk că "oamenii din această cameră sunt calea [Twitter] către profitabilitate".

Cu numirea lui Yaccarino la cârma Twitter, compania pare pregătită pentru o nouă eră, cu accent pe profitabilitate și pe reabilitarea relațiilor cu advertiserii. Este de așteptat ca experiența extensivă a lui Yaccarino în publicitate și în conducerea unor organizații de top să ajute Twitter să își revigoreze modelul de afaceri și să își consolideze poziția pe piață.

Deschide Cont Gratuit Aici
Vrei să investești în acțiuni?
Etoro este unul din cei mai mari brokeri de pe piața care îți permite să investești în peste 2300 de instrumente precum acțiuni, ETF-uri, forex și criptomonede fără taxe sau comision.
  • peste 1000 de acțiuni
  • aplicație de mobil
  • comision 0%
  • copy trading
  • suport 24/7
$100
Depozit minim
logo visa
logo mastercard
logo skrilllogo paypal
Deschide cont