Elon Musk ar putea lansa o alternativă la ChatGPT

Business
Feb 28, 2023 7:45
Autor:
Daniel S

Conform publicației The Information, citate de către Reutres, miliardarul Elon Musk a abordat recent diferiți cercetători din domeniul inteligenței artificiale pentru a dezvolta o alternativă la ChatGPT.

Raportul arată că Musk a purtat conversații cu Igor Babuschkin, un cercetător care a părăsit recent unitatea de inteligență artificială DeepMind a Alphabet.

Musk și Babuschkin au discutat despre formarea unei echipe pentru a urmări cercetarea în domeniul AI, dar proiectul este încă în stadiile incipiente, fără un plan concret de dezvoltare a unui produs specific. 

Babuschkin a adăugat că nu a semnat oficial pentru inițiativa lui Musk, conform raportului. Musk și Babuschkin nu au putut fi contactați imediat pentru comentarii.

ChatGPT a fost lansat la sfârșitul anului 2020 și a atras milioane de utilizatori care l-au folosit pentru sarcini legate de muncă, precum scrierea de e-mailuri sau redactarea de materiale de cercetare.

În timp ce Musk susține că ChatGPT și alte tehnologii de inteligență artificială au "atât avantaje, cât și dezavantaje" și reprezintă o mare promisiune, el a menționat în mod repetat că acest domeniu reprezintă și "un mare pericol" pentru umanitate. Ca urmare, miliardarul a solicitat ca domeniul AI să fie reglementat în mod sigur.

Deschide Cont Gratuit Aici
Vrei să investești în acțiuni?
Etoro este unul din cei mai mari brokeri de pe piața care îți permite să investești în peste 2300 de instrumente precum acțiuni, ETF-uri, forex și criptomonede fără taxe sau comision.
  • peste 1000 de acțiuni
  • aplicație de mobil
  • comision 0%
  • copy trading
  • suport 24/7
$100
Depozit minim
logo visa
logo mastercard
logo skrilllogo paypal
Deschide cont