Criză la OpenAI: Peste 600 de angajați amenință cu demisia în semn de protest

Business
Nov 20, 2023 17:21
Autor:
Alexandra B.

Într-o mișcare surprinzătoare, peste 600 de angajați ai OpenAI amenință cu demisia, cerând demisia consiliului de administrație. Acest conflict intern aduce în prim-plan tensiunile și provocările etice ale dezvoltării inteligenței artificiale.

Vineri, consiliul OpenAI l-a destituit pe Sam Altman, decizie care a provocat un val de nemulțumire în rândul angajaților. Scrisoarea deschisă, semnată de un număr mare de angajați, inclusiv de Ilya Sutskever, membru al consiliului și șef al cercetătorilor, a evidențiat neîncrederea față de capacitatea consiliului de a conduce compania. Ironia situației este amplificată de faptul că Sutskever, acuzat de orchestrarea acestui "puci", și-a exprimat regretele public.

În urma acestor evenimente, Mira Murati a fost numită CEO interimar, dar situația a escaladat rapid. Investitorii, inclusiv Microsoft, au presat pentru revenirea lui Altman, dar consiliul a respins această posibilitate. Într-o mișcare neașteptată, CEO-ul Microsoft, Satya Nadella, a anunțat că Altman și Brockman se vor alătura Microsoft pentru a conduce o nouă unitate de cercetare AI. Acest anunț a deschis calea pentru angajații OpenAI să se alăture noului proiect.

Această criză ridică întrebări serioase despre structura de guvernanță a OpenAI și despre cursa pentru dezvoltarea AI. Cu o structură de conducere neobișnuită, compania se confruntă acum cu posibilitatea pierderii majorității personalului său. Scrisoarea angajaților sugerează o posibilă "aqui-hire" din partea Microsoft, o mișcare care ar putea schimba dramatic peisajul tehnologic AI. În final, demisia masivă a angajaților OpenAI și tranziția lor către Microsoft ar putea semnala un nou capitol în evoluția inteligenței artificiale, cu implicații profunde atât pentru industrie, cât și pentru dezvoltarea responsabilă a tehnologiei.

Deschide Cont Gratuit Aici
Vrei să investești în acțiuni?
Etoro este unul din cei mai mari brokeri de pe piața care îți permite să investești în peste 2300 de instrumente precum acțiuni, ETF-uri, forex și criptomonede fără taxe sau comision.
  • peste 1000 de acțiuni
  • aplicație de mobil
  • comision 0%
  • copy trading
  • suport 24/7
$100
Depozit minim
logo visa
logo mastercard
logo skrilllogo paypal
Deschide cont