Confruntare sângeroasă: Hamas atacă Israelul într-o ofensivă surpriză

World News
Oct 7, 2023 13:17
Autor:
Alexandra B.

Grupul islamist palestinian Hamas a lansat sâmbătă cel mai mare atac asupra Israelului din ultimii ani, ucigând peste 20 de persoane și rănind sute, într-un asalt surpriză ce a combinat infiltrațiile luptătorilor în Israel cu o ploaie de rachete lansate din Gaza. 

Premierul Benjamin Netanyahu a jurat să riposteze, afirmând că inamicul va plăti un preț pe care nu l-a cunoscut niciodată și că Israelul va câștiga războiul declarat de grupul sprijinit de Iran. Armata israeliană a răspuns cu atacuri aeriene în Gaza. 

Atacul a marcat o infiltrare fără precedent a luptătorilor Hamas în Israel, reprezentând cea mai grea lovitură pentru țară în conflictul cu palestinienii de la bombardamentele sinucigașe ale Intifada de acum două decenii. 

În Gaza, oamenii se pregăteau de zile de conflict, iar comandantul militar al Hamas, Mohammad Deif, a anunțat începerea operațiunii, îndemnând palestinienii să lupte. Escaladarea vine pe fondul violențelor crescânde dintre Israel și militanții palestinieni în Cisiordania și într-un moment de tulburări politice în Israel. 

Grupul libanez sprijinit de Iran, Hezbollah, și un consilier al liderului suprem iranian Ali Khamenei au felicitat luptătorii palestinieni pentru atac.

Deschide Cont Gratuit Aici
Vrei să investești în acțiuni?
Etoro este unul din cei mai mari brokeri de pe piața care îți permite să investești în peste 2300 de instrumente precum acțiuni, ETF-uri, forex și criptomonede fără taxe sau comision.
  • peste 1000 de acțiuni
  • aplicație de mobil
  • comision 0%
  • copy trading
  • suport 24/7
$100
Depozit minim
logo visa
logo mastercard
logo skrilllogo paypal
Deschide cont