Bitcoin la 100.000 de dolari? Vezi ce spun susținătorii crypto

Crypto
Mar 25, 2023 16:49
Autor:
Daniel S

Bitcoin a înregistrat o creștere de aproape 70% în acest an, iar specialiștii din industrie rămân optimiști cu privire la performanța sa. Marshall Beard, directorul de strategie al Gemini, a menționat că bitcoin ar putea atinge 100.000 de dolari.

Perspectiva pozitivă asupra bitcoin este parțial alimentată de modul în care criptomoneda s-a comportat în timpul crizei bancare provocate de falimentul Silicon Valley Bank și eșecul a două bănci prietenoase cu criptomonedele, Silvergate Capital și Signature Bank. În loc să scadă, bitcoin a crescut în valoare.

Susținătorii bitcoin susțin că aceasta oferă o alternativă la sistemul bancar tradițional, reprezentând un loc sigur pentru a-și păstra banii. În plus, unii experți consideră că bitcoin își întărește poziția de "aur digital", un activ-refugiu care oferă investitorilor protecție împotriva inflației și investiții în perioade de incertitudine.

Pe de altă parte, Balaji Srinivasan, fostul CTO al Coinbase, a pariat că bitcoin va valora 1 milion de dolari sau mai mult în 90 de zile. Cu toate acestea, majoritatea specialiștilor consideră că această predicție este puțin probabilă, iar un bitcoin de 1 milion de dolari în 90 de zile ar implica evenimente economice neobișnuite și nedorite.

Creșterea bitcoin a fost în parte datorată speranțelor că criza bancară ar putea limita capacitatea Rezervei Federale a SUA de a majora agresiv ratele dobânzilor, ceea ce ar fi favorabil pentru activele riscante, precum criptomonedele. În ciuda entuziasmului generat de aprecierea recentă a bitcoin, specialiștii rămân precauți în legătură cu previziunile pe termen scurt și avertizează că o creștere atât de rapidă ar putea fi urmată de o corecție.

În ultimii ani, bitcoin a fost corelat cu acțiunile, în special cu Nasdaq, care are o pondere mare de acțiuni tehnologice. Recent, au existat semne de decuplare între cele două, bitcoin având o performanță mult mai bună decât Nasdaq și multe alte active riscante, precum și aurul, în acest an.

Marshall Beard de la Gemini crede că, deși există un scenariu în care bitcoin ar putea atinge 1 milion de dolari, acest lucru nu se va întâmpla într-un interval de 90 de zile, așa cum a pariat Srinivasan. Beard estimează că ar putea dura până la 10 ani pentru ca bitcoin să se apropie de o valoare de 1 milion de dolari.

Deschide Cont Gratuit Aici
Vrei să investești în acțiuni?
Etoro este unul din cei mai mari brokeri de pe piața care îți permite să investești în peste 2300 de instrumente precum acțiuni, ETF-uri, forex și criptomonede fără taxe sau comision.
  • peste 1000 de acțiuni
  • aplicație de mobil
  • comision 0%
  • copy trading
  • suport 24/7
$100
Depozit minim
logo visa
logo mastercard
logo skrilllogo paypal
Deschide cont