Bitcoin la 100.000 de dolari? Vezi ce spun susținătorii crypto

Crypto
Mar 25, 2023 16:49
Autor:
Daniel S

Bitcoin a înregistrat o creștere de aproape 70% în acest an, iar specialiștii din industrie rămân optimiști cu privire la performanța sa. Marshall Beard, directorul de strategie al Gemini, a menționat că bitcoin ar putea atinge 100.000 de dolari.

Perspectiva pozitivă asupra bitcoin este parțial alimentată de modul în care criptomoneda s-a comportat în timpul crizei bancare provocate de falimentul Silicon Valley Bank și eșecul a două bănci prietenoase cu criptomonedele, Silvergate Capital și Signature Bank. În loc să scadă, bitcoin a crescut în valoare.

Susținătorii bitcoin susțin că aceasta oferă o alternativă la sistemul bancar tradițional, reprezentând un loc sigur pentru a-și păstra banii. În plus, unii experți consideră că bitcoin își întărește poziția de "aur digital", un activ-refugiu care oferă investitorilor protecție împotriva inflației și investiții în perioade de incertitudine.

Pe de altă parte, Balaji Srinivasan, fostul CTO al Coinbase, a pariat că bitcoin va valora 1 milion de dolari sau mai mult în 90 de zile. Cu toate acestea, majoritatea specialiștilor consideră că această predicție este puțin probabilă, iar un bitcoin de 1 milion de dolari în 90 de zile ar implica evenimente economice neobișnuite și nedorite.

Creșterea bitcoin a fost în parte datorată speranțelor că criza bancară ar putea limita capacitatea Rezervei Federale a SUA de a majora agresiv ratele dobânzilor, ceea ce ar fi favorabil pentru activele riscante, precum criptomonedele. În ciuda entuziasmului generat de aprecierea recentă a bitcoin, specialiștii rămân precauți în legătură cu previziunile pe termen scurt și avertizează că o creștere atât de rapidă ar putea fi urmată de o corecție.

În ultimii ani, bitcoin a fost corelat cu acțiunile, în special cu Nasdaq, care are o pondere mare de acțiuni tehnologice. Recent, au existat semne de decuplare între cele două, bitcoin având o performanță mult mai bună decât Nasdaq și multe alte active riscante, precum și aurul, în acest an.

Marshall Beard de la Gemini crede că, deși există un scenariu în care bitcoin ar putea atinge 1 milion de dolari, acest lucru nu se va întâmpla într-un interval de 90 de zile, așa cum a pariat Srinivasan. Beard estimează că ar putea dura până la 10 ani pentru ca bitcoin să se apropie de o valoare de 1 milion de dolari.

Deschide Cont Gratuit Aici
Vrei să tranzacționezi?
Alege unul dintre brokerii recomandați mai jos și tranzacționează acțiuni, ETF-uri, criptomonede și alte active fără comision.
  • 2200+ CFD-uri
  • Aplicație de mobil
  • Suport limba română
  • Planuri de investiții
  • Alerte de preț
  • $0
    Depozit minim
    logo visa
logo mastercard
logo skrilllogo paypal
    Top Broker
    Deschide Cont
  • 4593 acțiuni
  • Aplicație de mobil
  • Suport 24/7
  • Copy trading
  • $100
    Depozit minim
    logo visa
logo mastercard
logo skrilllogo paypal
    Top Broker
    Deschide Cont
  • CySEC (#250/14)
  • Cont Demo gratuit
  • CFD-uri pe Acțiuni și ETF-uri
  • Levier: 30:1 Conturi retail
  • $100
    Depozit minim
    logo visa
logo mastercard
logo skrilllogo paypal
    Top Broker
    Deschide Cont

    Disclaimer: CFD-urile sunt instrumente complexe și prezintă un risc ridicat de a pierde bani rapid din cauza efectului de levier. Între 74-89% din conturile investitorilor de retail pierd bani atunci când tranzacționează CFD-uri. Trebuie să luați în considerare dacă sunteți în măsură să suportați riscul de a vă pierde investiția.

    Acest site conține linkuri către diverși brokeri. Dacă faceți o achiziție prin intermediul unuia dintre aceste linkuri, Investmag poate primi o compensație.

    Vrei să cumperi acțiuni?
    Alege unul dintre brokerii recomandați mai jos și cumpără acțiuni, ETF-uri, criptomonede și alte active fără comision sau alte taxe.
    $100
    Depozit minim
    Deschide cont
    $0
    Depozit minim
    Deschide cont
    $100
    Depozit minim
    Deschide cont