Birkenstock vizează o evaluare de 8 miliarde de dolari la IPO în septembrie

Business
Aug 1, 2023 22:23
Autor:
Alexandra B.

Proprietarii firmei de încălțăminte Birkenstock iau în considerare listarea la bursă a companiei, eveniment care ar putea avea loc chiar în luna septembrie. Acesta este un pas major pentru compania germană, cu o istorie ce se întinde încă din 1774, fiind cunoscută pentru sandalele sale confortabile și durabile.

În cazul în care firma de investiții private L Catterton decide să meargă înainte cu listarea, Birkenstock ar putea fi evaluată la mai mult de 8 miliarde de dolari. Aceasta ar reprezenta un succes major pentru L Catterton, firmă de private equity sprijinită de LVMH, casa de modă de lux franceză, care a investit în mai multe mărci de consum, inclusiv Ganni și ClassPass.

Dacă evaluarea se confirmă, aceasta va însemna o creștere semnificativă a valorii Birkenstock din 2021, când L Catterton a cumpărat o participație majoritară în companie, evaluând-o la 4 miliarde de euro. În acel moment, Birkenstock a indicat că fondurile vor fi utilizate pentru a urmări creșterea în piețe precum China și India, precum și pentru a-și extinde afacerea de comerț electronic.

O listare de succes ar permite L Catterton să finalizeze a doua listare a unei companii din portofoliul său în câteva luni, într-o perioadă în care multe firme de private equity întâmpină dificultăți în a încasa. În prezent, Birkenstock are aproximativ 3.000 de angajați și își produce majoritatea încălțămintei în propriile fabrici din Germania. Produsele companiei sunt vândute în aproximativ 90 de țări din întreaga lume.

În final, este de remarcat că Goldman Sachs și JPMorgan sunt consilierii pentru potențiala listare. Cu toate acestea, una dintre surse a menționat că IPO-ul Birkenstock ar putea avea loc mai târziu decât în septembrie.

Deschide Cont Gratuit Aici
Vrei să investești în acțiuni?
Etoro este unul din cei mai mari brokeri de pe piața care îți permite să investești în peste 2300 de instrumente precum acțiuni, ETF-uri, forex și criptomonede fără taxe sau comision.
  • peste 1000 de acțiuni
  • aplicație de mobil
  • comision 0%
  • copy trading
  • suport 24/7
$100
Depozit minim
logo visa
logo mastercard
logo skrilllogo paypal
Deschide cont