Analiștii spun că acțiunile Microsoft (MSFT) ar putea crește cu 20%

Acțiuni
Jan 21, 2023 13:21
Autor:
Alexandra B

Microsoft (NASDAQ: MSFT) a avut o performanță slabă în 2022, dezamagindu-și actionarii, dar analiștii prevăd că anul acesta va fi unul de recuperare.

Microsoft învește în OpenAI

Analistul Gil Luria de la D.A. Davidson a recomandat investitorilor să cumpere acțiunile Microsoft la prețul actual, deoarece acestea ar putea crește cu 20% până la 270 de dolari. El susține că această creștere se va datora investiției de 1 miliard de dolari a Microsoft în OpenAI, un laborator de cercetare în inteligență artificială care a lansat recent ChatGPT. Luria crede că această investiție va aduce beneficii semnificative pentru Microsoft în viitor, inclusiv posibilitatea de a detrona Google ca lider în domeniul căutărilor online prin încorporarea ChatGPT în Bing.

Analistul susține că această investiție va beneficia și platforma cloud Azure a Microsoft. El a menționat că se așteaptă ca cheltuielile legate de OpenAI să crească semnificativ în următorul an, cu lansarea GPT 4.0 și a mai multor produse legate de OpenAI prin intermediul API-urilor. În plus, ChatGPT a atras deja peste 1 milion de utilizatori în doar o lună de la lansare.

Luria este de asemenea convins că Microsoft este bine poziționată pentru a face față unei eventuale recesiuni economice. Acțiunile Microsoft sunt listate la Nasdaq și compania va raporta rezultatele financiare pentru al doilea trimestru în curând. Consensul analiștilor este că Microsoft ar trebui să înregistreze un profit de 2,28 dolari pe acțiune, comparativ cu 2,48 dolari pe acțiune în aceeași perioada din anul anterior. Acțiunile Microsoft au scăzut cu 25% de la vârful atins în august.

Deschide Cont Gratuit Aici
Vrei să investești în acțiuni?
Etoro este unul din cei mai mari brokeri de pe piața care îți permite să investești în peste 2300 de instrumente precum acțiuni, ETF-uri, forex și criptomonede fără taxe sau comision.
  • peste 1000 de acțiuni
  • aplicație de mobil
  • comision 0%
  • copy trading
  • suport 24/7
$100
Depozit minim
logo visa
logo mastercard
logo skrilllogo paypal
Deschide cont