Amazon și AWS domină piața: Creșteri record și viziuni optimiste anunțate pentru trimestrul al treilea

Business
Aug 6, 2023 19:28
Autor:
Daniel S.
Informații cheie:
  • Amazon a raportat venituri de 134,4 miliarde dolari în trimestrul al doilea, depășind estimările.
  • Sub conducerea lui Jassy, Amazon a redus semnificativ costurile, având disponibilizări record.
  • Vânzările AWS au crescut cu 12%, cu accent pe inteligența artificială.

Amazon a anunțat joi un profit remarcabil pentru trimestrul al doilea, depășind așteptările analiștilor cu venituri de 134,4 miliarde dolari, comparativ cu previziunile de 131,5 miliarde dolari. Acțiunile companiei au cunoscut o creștere spectaculoasă de peste 10% în tranzacțiile ulterioare închiderii pieței.

Rezultatele impresionante sunt parțial datorate creșterii veniturilor Amazon Web Services (AWS), care a raportat venituri de 22,1 miliarde dolari, și sectorului de publicitate al companiei, care a înregistrat o creștere trimestrială de 22%, ajungând la 10,7 miliarde dolari. Aceste cifre indică faptul că eforturile directorului executiv, Andy Jassy, de a reduce costurile încep să dea roade, în special după ce Amazon a inițiat cele mai mari disponibilizări din istoria sa, eliminând 27.000 de locuri de muncă în toamna precedentă.

Pentru trimestrul al treilea, gigantul e-commerce se așteaptă la venituri cuprinse între 138 și 143 miliarde dolari, reflectând forța evenimentului lor de reduceri, Prime Day, pe care l-au promovat ca fiind "cel mai mare de până acum". După ce a trecut printr-o perioadă de creștere lentă, Amazon se întoarce la o expansiune cu două cifre, mulțumită în parte serviciilor AWS, ale căror vânzări au crescut cu 12% în trimestrul al doilea.

Într-o declarație, Jassy a menționat: "Clienții noștri încep să-și mute atenția de la optimizarea costurilor către implementarea de noi sarcini", subliniind importanța AWS în strategia companiei. AWS a reprezentat 70% din profitul operațional al Amazon de 7,7 miliarde dolari.

Pe lângă aceste cifre pozitive, Amazon a raportat un venit net de 6,7 miliarde dolari, marcând o revenire semnificativă după pierderea de 2 miliarde dolari înregistrată în anul anterior. În ceea ce privește tendințele tehnologice, Amazon, alături de colegii săi din domeniul tech, pune accent pe inteligența artificială, menționând în comunicatul său că produsele AI dezvoltate de AWS sunt utilizate de clienți mari precum Royal Philips, 3M, Old Mutual și HSBC.

Deschide Cont Gratuit Aici
Vrei să investești în acțiuni?
Etoro este unul din cei mai mari brokeri de pe piața care îți permite să investești în peste 2300 de instrumente precum acțiuni, ETF-uri, forex și criptomonede fără taxe sau comision.
  • peste 1000 de acțiuni
  • aplicație de mobil
  • comision 0%
  • copy trading
  • suport 24/7
$100
Depozit minim
logo visa
logo mastercard
logo skrilllogo paypal
Deschide cont