Acțiunile Sonos au scăzut joi cu 26% în urmă vânzărilor slabe

Acțiuni
Jan 21, 2023 13:21
Autor:
Daniel S

Prețul acțiunilor Sonos (NASDAQ: SONO) a scăzut joi, 11 august cu 26% după ce compania a raportat venituri dezamăgitoare în al treilea trimestru. 

Compania a raportat o scădere a veniturilor cu 1,8% de la an la an pentru al treilea trimestru fiscal. Această scădere este precedată de o performanță puternică în trimestrul 2, când veniturile companiei au crescut cu 20% de la an la an. Cei de la conducere afirmă că performanță slabă se datorează în mare parte aprecierii dolarului american și presiunilor inflaționiste.

Analiștii financiari se așteptau că firma să înregistreze un profit ajustat de 302,6 milioane de dolari la vânzări de 1,98 miliarde de dolari.

Din cauza contextului macroeconomic incert, Sonos și-a extins termenele de realizare a obiectivelor pe care compania le-a anunțat anterior (venituri totale de 2,5 miliarde de dolari) acestea urmând să se materializeze după anul 2024.

Sonos a mai anunțat că Brittany Bagley, directorul financiar al companiei, renunță la funcție pentru a urmări alte oportunități profesionale. Directorul juridic al companiei, Eddie Lazurus, a fost numit director financiar interimar.

Chiar dacă rezultatele recente sunt puțin dezamăgitoare, trebuie să ne amintim că Sonos se numără printre liderii care domină piață de home audio și că afacerea are fundamente puternice: un bilanț solid, fără datorii, profitabilitate și o oportunitate uriașă de creștere.

Deschide Cont Gratuit Aici
Vrei să investești în acțiuni?
Etoro este unul din cei mai mari brokeri de pe piața care îți permite să investești în peste 2300 de instrumente precum acțiuni, ETF-uri, forex și criptomonede fără taxe sau comision.
  • peste 1000 de acțiuni
  • aplicație de mobil
  • comision 0%
  • copy trading
  • suport 24/7
$100
Depozit minim
logo visa
logo mastercard
logo skrilllogo paypal
Deschide cont