Achiziția Nod.AI de către AMD: O mișcare strategică în competiția cu Nvidia

Business
Oct 10, 2023 21:32
Autor:
Daniel S.

Advanced Micro Devices (AMD) a anunțat marți că va achiziționa startup-ul de software pentru inteligență artificială Nod.AI, cu scopul de a-și extinde operațiunile software AI și de a concura mai eficient cu Nvidia. Nod.AI, cunoscut și sub numele de Nod Labs, dezvoltă tehnologii open-source pentru "sistemele AI viitoare", specializându-se în învățarea prin reîntărire, un tip de sistem care învață prin încercare și eroare.

Această achiziție face parte din strategia de creștere AI a AMD, în lumina competiției cu Nvidia, care și-a dublat veniturile în trimestrul încheiat pe 30 iulie 2023, în timp ce AMD a înregistrat o scădere a veniturilor cu 18%. Se așteaptă ca tranzacția să se încheie în acest trimestru, iar reprezentanții AMD au lăudat echipa Nod.AI pentru contribuțiile lor substanțiale în software-ul AI open-source și expertiza profundă în optimizarea modelelor AI.

Fondatorii Nod.AI au avut anterior roluri importante la companii precum Google și Cisco. Inițial, Nod Labs a fost axat pe hardware-ul AI pentru recunoașterea gesturilor și wearables de urmărire a mișcărilor, iar startup-ul a atras finanțare semnificativă de la VCs de renume. Prin această achiziție, AMD își propune să își sporească competențele în software și să ofere clienților soluții software open-source performante, optimizate pentru hardware-ul AMD.

În august, AMD a achiziționat și startup-ul de software AI Mipsology, din Franța, ca parte a angajamentului său continuu de a-și extinde prezența în domeniul inteligenței artificiale și de a concura mai eficace cu Nvidia. Tranzacția cu Nod.AI este considerată un pas semnificativ în această direcție, îmbunătățind capacitatea AMD de a satisface cerințele clienților AI.

Deschide Cont Gratuit Aici
Vrei să investești în acțiuni?
Etoro este unul din cei mai mari brokeri de pe piața care îți permite să investești în peste 2300 de instrumente precum acțiuni, ETF-uri, forex și criptomonede fără taxe sau comision.
  • peste 1000 de acțiuni
  • aplicație de mobil
  • comision 0%
  • copy trading
  • suport 24/7
$100
Depozit minim
logo visa
logo mastercard
logo skrilllogo paypal
Deschide cont