Investiții în Perioade de Criză: Șapte Pași pentru Supraviețuire și Profit

Poate fi tentant să ne lăsăm purtați de optimism atunci când piața este în creștere, însă nu trebuie să uităm că ceea ce crește poate și scădea. Ciclurile economice, incluzând și recesiunile, sunt o realitate incontestabilă cu care se confruntă orice economie. Indiferent dacă o recesiune este iminentă sau pare încă un eveniment îndepărtat, pregătirea pentru un astfel de scenariu este esențială. Acest lucru te va feri de teama și panica ce îi cuprinde pe mulți investitori, determinându-i să-și retragă fondurile din acțiuni și să se îndrepte către cash. În loc să te alături acestora, poți înțelege că acțiunile pot oferi randamente chiar și în perioadele de recesiune - cheia este să identifici care sunt aceste acțiuni.

1. Caută acțiuni în sectoarele cheie

În timpul unei recesiuni, s-ar putea să fii tentat să renunți la acțiuni, dar experții spun că este mai bine să nu fugi complet către cash. Când restul economiei este pe teren nesigur, există adesea un număr mic de sectoare care continuă să meargă înainte și oferă investitorilor randamente constante.

Deci, dacă vrei să te izolezi parțial în timpul unei recesiuni cu ajutorul acțiunilor, ia în considerare învestițiile în sectoarele de sănătate, utilități și bunuri de larg consum. Oamenii vor conținuă să cheltuiască bani pe îngrijirea medicală, articole de uz casnic, electricitate și alimente, indiferent de starea economiei. Prin urmare, aceste acțiuni tind să se descurce bine în perioade de declin (și să aibă performanțe slabe în timpul boom-urilor).

2. Concentrează-te pe acțiunile cu dividende

Investițiile în acțiuni cu dividende pot fi un mod excelent de a genera venituri pasive. Când compari acțiunile cu dividende, unii experți spun că este o idee bună să cauți companii cu raporturi scăzute datorie/capital propriu și bilanțuri puternice.

Dacă nu știi de unde să începi, s-ar putea să vrei să te uiți la așa-numitele "dividend aristocrats". Acestea sunt companiile care și-au mărit plățile de dividende pentru cel puțin 25 de ani consecutivi.

3. Ia în considerare achiziționarea de imobiliare. 

Criza pieței imobiliare din 2008 a fost un coșmar pentru proprietari. Cu toate acestea, s-a dovedit a fi o binecuvântare pentru unii investitori imobiliari. Când recesiunea lovește și valorile imobiliarelor scad, poate apărea o oportunitate de cumpărare pentru proprietățile de investiții. Dacă poți să îți păstrezi o perspectivă pe termen lung, investițiile imobiliare pot oferi un randament semnificativ atunci când economia își revine.

4. Diversifică-ți portofoliul

Unul dintre cele mai bune moduri de a te proteja în timpul unei recesiuni este să îți diversifici portofoliul. Asta nu înseamnă doar să investești într-o varietate de acțiuni și obligațiuni, ci și să îți diversifici investițiile între diferite clase de active, cum ar fi proprietăți imobiliare, metale prețioase și criptomonede. Diversificarea poate ajuta la atenuarea riscurilor și la minimizarea pierderilor potențiale.

5. Învață să ai mai multă răbdare

O recesiune poate fi o perioada de mare stres financiar și este ușor să te panichezi și să iei decizii financiare precipitate. Cu toate acestea, este important să îți amintești că recesiunile sunt temporare. Dacă ai o strategie financiară solidă și ești dispus să aștepți până când economia își revine, poți ieși dintr-o recesiune într-o poziție financiară mult mai puternică.

Deși învestițiile în timpul unei recesiuni pot fi intimidante, cu strategia potrivită și un pic de răbdare, poți transforma o situație dificilă într-o oportunitate de creștere. Înainte de a face orice decizie de investiții, asigură-te că îți înțelegi toleranța la risc și că investiția se aliniază cu obiectivele tale pe termen lung.

6. Profită de pe urma scăderilor de preț

Una dintre strategiile adoptate de unii investitori în timpul recesiunilor este cumpărarea de acțiuni, proprietăți imobiliare sau alte investiții la prețuri reduse. Această strategie, cunoscută sub numele de "cumpărare în cădere", implică investițiile în active de calitate care au fost afectate de recesiune, cu așteptarea ca acestea să-și revină odată ce economia se îmbunătățește. Cu toate acestea, este important să fii atent la situația financiară a companiilor în care alegi să investești pentru a te asigura că acestea au capacitatea de a rezista pe termen lung.

7. Fii atent la cheltuieli

În timpul unei recesiuni, este de asemenea important să îți controlezi cheltuielile. Este posibil să fie necesar să restricționezi cheltuielile neesențiale și să te concentrezi mai mult pe economisire și investiții. A avea un buget bine stabilit și a te ține de el te poate ajuta să treci mai ușor prin recesiune.

Reține că, în timp ce recesiunile pot fi dificile, ele oferă și oportunități. Cu o planificare corespunzătoare, poți minimiza impactul unei recesiuni asupra finanțelor tale și poți chiar folosi această perioadă ca o oportunitate de a-ți crește averea.

Deschide Cont Demo Gratuit
Deschide Cont Gratuit Aici
Deschide Cont Demo GratuitDeschide Cont Gratuit Aici

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

Vrei să tranzacționezi?
Alege unul dintre brokerii recomandați mai jos și tranzacționează acțiuni, ETF-uri, criptomonede și alte active fără comision.
  • 2200+ CFD-uri
  • Aplicație de mobil
  • Suport limba română
  • Planuri de investiții
  • Alerte de preț
  • $0
    Depozit minim
    logo visa
logo mastercard
logo skrilllogo paypal
    Top Broker
    Deschide Cont
  • 4593 acțiuni
  • Aplicație de mobil
  • Suport 24/7
  • Copy trading
  • $100
    Depozit minim
    logo visa
logo mastercard
logo skrilllogo paypal
    Top Broker
    Deschide Cont
  • CySEC (#250/14)
  • Cont Demo gratuit
  • CFD-uri pe Acțiuni și ETF-uri
  • Levier: 30:1 Conturi retail
  • $100
    Depozit minim
    logo visa
logo mastercard
logo skrilllogo paypal
    Top Broker
    Deschide Cont

    Disclaimer: CFD-urile sunt instrumente complexe și prezintă un risc ridicat de a pierde bani rapid din cauza efectului de levier. Între 74-89% din conturile investitorilor de retail pierd bani atunci când tranzacționează CFD-uri. Trebuie să luați în considerare dacă sunteți în măsură să suportați riscul de a vă pierde investiția.

    Acest site conține linkuri către diverși brokeri. Dacă faceți o achiziție prin intermediul unuia dintre aceste linkuri, Investmag poate primi o compensație.

    Vrei să cumperi acțiuni?
    Alege unul dintre brokerii recomandați mai jos și cumpără acțiuni, ETF-uri, criptomonede și alte active fără comision sau alte taxe.
    $100
    Depozit minim
    Deschide cont
    $0
    Depozit minim
    Deschide cont
    $100
    Depozit minim
    Deschide cont