META anunță achiziția a 350.000 de chip-uri Nvidia pentru a construi inteligența artificială generală

Meta Platforms Inc., condusă de CEO-ul Mark Zuckerberg, a anunțat recent planuri ambițioase de a achiziționa aproximativ 350.000 de unități GPU H100 de la Nvidia Corp. Această mișcare strategică are ca scop furnizarea puterii de calcul necesare pentru a avansa în domeniul emergent al inteligenței artificiale generale (AGI).

Investiția în inteligența artificială generală

AGI, considerată următorul nivel al AI, are potențialul de a egala inteligența umană, permițând efectuarea unei game largi de sarcini. Zuckerberg a subliniat într-un video pe Instagram Reels că AGI ar putea alimenta o serie de servicii și dispozitive inovatoare, inclusiv asistenți digitali avansați și ochelari de realitate augmentată. Scopul Meta este de a construi "cei mai buni asistenți AI, AI pentru creatori, AI pentru afaceri și multe altele".

Pentru a atinge aceste obiective, Meta planifică o investiție semnificativă în infrastructura sa de calcul AI, de unde și achiziția masivă de GPU-uri H100 de la Nvidia. Aceste cipuri, cele mai avansate ale Nvidia, sunt deosebit de eficiente în antrenarea modelelor LLM (large language models), precum ChatGPT.

Implicații financiare și strategice

Achiziția META reprezintă o investiție financiară uriașă, cu un cost estimat de peste 9 miliarde de dolari. Această mișcare subliniază nu doar puterea financiară relativă a Meta, ci și angajamentul său serios față de dezvoltarea inteligenței artificiale.

Analiștii subliniază că Meta vede AI-ul mai ales ca un instrument pentru menținerea engagement-ului utilizatorilor pe platformele sale, generând astfel venituri din publicitate. Nvidia, furnizorul de hardware pentru inteligența artificială, se așteaptă să aibă un an excelent, în special dacă și alți jucători mari urmează exemplul Meta.

Meta în avangarda dezvoltării inteligenței artificiale

Investițiile masive ale companiilor de tehnologie în AI, precum cele ale Meta, Microsoft Corp., Google și Amazon, demonstrează importanța crucială a GPU-urilor în atingerea ambițiilor lor în AI. Meta estimează cheltuieli totale pentru 2024 între 94 și 99 de miliarde de dolari, cu inteligența artificială ca prioritate principală de investiții.

În postarea sa pe Instagram, Zuckerberg a dezvăluit că GPU-urile Meta sunt deja folosite eficient în antrenarea Llama 3, o alternativă open-source la modelele ChatGPT de la OpenAI. Meta plănuiește să continue această abordare deschisă, subliniind importanța și oportunitățile imense ale acestei tehnologii.

Deschide Cont Demo Gratuit
Deschide Cont Gratuit Aici
Deschide Cont Demo GratuitDeschide Cont Gratuit Aici

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

Vrei să tranzacționezi?
Alege unul dintre brokerii recomandați mai jos și tranzacționează acțiuni, ETF-uri, criptomonede și alte active fără comision.
  • 2200+ CFD-uri
  • Aplicație de mobil
  • Suport limba română
  • Planuri de investiții
  • Alerte de preț
  • $0
    Depozit minim
    logo visa
logo mastercard
logo skrilllogo paypal
    Top Broker
    Deschide Cont
  • 4593 acțiuni
  • Aplicație de mobil
  • Suport 24/7
  • Copy trading
  • $100
    Depozit minim
    logo visa
logo mastercard
logo skrilllogo paypal
    Top Broker
    Deschide Cont
  • CySEC (#250/14)
  • Cont Demo gratuit
  • CFD-uri pe Acțiuni și ETF-uri
  • Levier: 30:1 Conturi retail
  • $100
    Depozit minim
    logo visa
logo mastercard
logo skrilllogo paypal
    Top Broker
    Deschide Cont

    Disclaimer: CFD-urile sunt instrumente complexe și prezintă un risc ridicat de a pierde bani rapid din cauza efectului de levier. Între 74-89% din conturile investitorilor de retail pierd bani atunci când tranzacționează CFD-uri. Trebuie să luați în considerare dacă sunteți în măsură să suportați riscul de a vă pierde investiția.

    Acest site conține linkuri către diverși brokeri. Dacă faceți o achiziție prin intermediul unuia dintre aceste linkuri, Investmag poate primi o compensație.

    Vrei să cumperi acțiuni?
    Alege unul dintre brokerii recomandați mai jos și cumpără acțiuni, ETF-uri, criptomonede și alte active fără comision sau alte taxe.
    $100
    Depozit minim
    Deschide cont
    $0
    Depozit minim
    Deschide cont
    $100
    Depozit minim
    Deschide cont