Cum faci bani pe net în 2024

În ultima perioadă, din ce în ce mai multă lume caută locuri de muncă de acasă. Sau nu neapărat locuri de muncă în sine, ci măcar mici job-uri care să le ofere un venit în plus. Acestea sunt potrivite atât pentru studenții care vor să se întrețină singuri, cât și pentru persoanele cu prea mult timp liber.

Știm cât de folositori pot fi câțiva bănuți în plus. Tocmai de aceea ne-am gândit să venim în ajutorul celor care vor să-și dea interesul. Hai să aruncăm o privire peste câteva dintre opțiunile pe care le ai dacă vrei să faci bani pe net în 2024. 

Site-uri de freelancing

În primul rând, pentru a-ți începe cariera pe un site de freelancing va trebui să găsești acel lucru la care te descurci cel mai bine. Fie că știi să editezi fotografii sau că îți place să mixezi muzică, dacă îți faci treaba bine vei începe să primești de lucru.

Unul dintre cele mai bune site-uri de freelancing este Fiverr. Pe acest site poți vinde sau cumpăra orice tip de serviciu executat la distanță. Serviciile se numesc generic “gig”-uri, iar  prețul acestora pornește de la 5$. 

Special tip: caută o nișă care să nu fie suprapopulată. De exemplu, în categoria Logo Design sunt, în acest moment, există aproximativ 14.000 de gig-uri. Cu atâtea persoane care prestează deja acest serviciu, îți va fi extrem de greu să te afirmi. În schimb, există doar 20 de gig-uri care se ocupă cu voice-over în limba română. Fii puțin creativ și gândește-te ce îți place să faci.

Alte platforme pe care îți poți încerca norocul sunt Upwork.com, Freelancing.com sau Flexjobs.com. De asemenea, pe Clickworker poți face anumite micro-job-uri, pentru care ești plătit în funcție de numărul de task-uri îndeplinite. 

Investitul la bursă

După ce câștigi câțiva bani în plus din freelancing, bănuiesc că ai dori să-i înmulțești. Bursa îți vine în ajutor.

Totuși, pentru a începe să investești la bursă, trebuie să treci peste concepția greșită cum că ai nevoie de mulți bani pentru a investi. Din fericire, trăim în vremuri în care avem atât de mult acces la tehnologie încât putem investi la bursă de acasă, cu orice sumă. Astfel, poți câștiga bani online cu un minim de efort.

Una dintre cele mai interesante platforme de investiții internaționale este eToro. Partea cea mai bună a acestei platforme este că îmbină acțiunile la bursa tradițională cu criptomonedele. Astfel, ai mai mult acces la piață și, bineînțeles, poți obține profituri mai mari, dacă îți faci research-ul.

Revolut este, de asemenea, o platformă pe care poți tranzacționa atât criptomonede, cât și acțiuni. Comisioanele sunt destul de mari, însă aplicația strălucește la capitolul interfață și ușurință în utilizare. 

În schimb, dacă preferi companiile românești, Tradeville este pentru tine. Prin intermediul acestei platforme se realizează legătura cu Bursa de Valori București. Ai posibilitatea de a cumpăra direct din aplicație acțiuni la cele mai bune companii din țară, precum Nuclearelectrica, OMV Petrom sau Rompetrol. 

Chestionare

Din ce în ce mai multe companii încearcă să obțină feedback pentru a-și îmbunătăți calitatea produselor și serviciilor. Din acest motiv au apărut pe internet extrem de multe site-uri pe care ești plătit să completezi chestionare. Cu ajutorul acestora, companiile își fac o idee despre piața pe care concurează, despre dorințele și nevoile consumatorilor.

Surveytime.io pare a fi cel mai bun site de chestionare, deoarece ești plătit imediat ce trimiți formularul. Prețul per chestionar este de 1$, iar banii intră în câteva secunde în contul tău de Paypal. 

O alternativă ar fi MobRog, însă prețul este destul de mic. De asemenea, nu poți retrage banii decât după ce strângi o anumită sumă.

Deși chestionarele par o metodă simplă de a face bani de acasă, trebuie să aștepți destul de mult până apar chestionare. Adică nu este o sursă de venit sustenabilă, ci doar o modalitate de a face câțiva lei pe săptămână bifând câteva răspunsuri.

Deschide un magazin online

Dropshipping-ul a devenit din ce în ce mai popular și extrem de multe magazine online funcționează pe baza acestuia.

Conceptul de dropshipping reprezintă un model de business care vine în avantajul tău. Modelul presupune să conectezi depozitele și transportul produselor cu persoana care cumpără. Astfel, nu deții fizic nimic din ceea ce vinzi, ci doar intermediezi procesul. 

Această metodă nu aduce câștiguri instant, însă este o activitate ce îți poate aduce profituri frumoase pe termen lung. Cu cât promovezi mai bine produsul pe care îl vinzi, cu atât aceste profituri apar mai repede. 

Concluzii și sfaturi

După cum poți observa, există mai multe variante de a face bani online de acasă. Cu dedicare și perseverență, poți ajunge să trăiești doar din banii făcuți pe net. 

Uite o abordare pe care merită să o iei în considerare.

Mai întâi cauți un mic loc de muncă pe net care să-ți aducă venit în plus. Poate fi chiar unul din cele prezentate astăzi. Apoi, investești câte puțin din acest venit în active (bursă, imobiliare, criptomonede, propria firmă etc.).

Consideră acesta ca fiind un mic sfat și gândește-te ce este cel mai bine pentru tine. 

Deschide Cont Demo Gratuit
Deschide Cont Gratuit Aici
Deschide Cont Demo GratuitDeschide Cont Gratuit Aici

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

Vrei să tranzacționezi?
Alege unul dintre brokerii recomandați mai jos și tranzacționează acțiuni, ETF-uri, criptomonede și alte active fără comision.
  • 2200+ CFD-uri
  • Aplicație de mobil
  • Suport limba română
  • Planuri de investiții
  • Alerte de preț
  • $0
    Depozit minim
    logo visa
logo mastercard
logo skrilllogo paypal
    Top Broker
    Deschide Cont
  • 4593 acțiuni
  • Aplicație de mobil
  • Suport 24/7
  • Copy trading
  • $100
    Depozit minim
    logo visa
logo mastercard
logo skrilllogo paypal
    Top Broker
    Deschide Cont
  • CySEC (#250/14)
  • Cont Demo gratuit
  • CFD-uri pe Acțiuni și ETF-uri
  • Levier: 30:1 Conturi retail
  • $100
    Depozit minim
    logo visa
logo mastercard
logo skrilllogo paypal
    Top Broker
    Deschide Cont

    Disclaimer: CFD-urile sunt instrumente complexe și prezintă un risc ridicat de a pierde bani rapid din cauza efectului de levier. Între 74-89% din conturile investitorilor de retail pierd bani atunci când tranzacționează CFD-uri. Trebuie să luați în considerare dacă sunteți în măsură să suportați riscul de a vă pierde investiția.

    Acest site conține linkuri către diverși brokeri. Dacă faceți o achiziție prin intermediul unuia dintre aceste linkuri, Investmag poate primi o compensație.

    Vrei să cumperi acțiuni?
    Alege unul dintre brokerii recomandați mai jos și cumpără acțiuni, ETF-uri, criptomonede și alte active fără comision sau alte taxe.
    $100
    Depozit minim
    Deschide cont
    $0
    Depozit minim
    Deschide cont
    $100
    Depozit minim
    Deschide cont